Anahtar Kelimeler: Kaymakamlık engelsiz bina oldu

Kaymakamlık engelsiz bina oldu

Kaymakamlık engelsiz bina oldu

Kaymakamlık engelsiz bina oldu

Kaymakamdan güzel çalışma

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesinde kaymakamlık binasında yapılan tadilat ve onarım işlemlerinin ardından engelli vatandaşlar, kurumlara daha rahat erişim sağlayabilecek.

ERİŞİM SAĞLANIYOR

Balışeyh  ilçe Kaymakam Yusuf Yıldırım,yaptığı açılamada, yapılan özel düzenlemeler sayesinde ortopedik ve görme   engelli vatandaşların bundan sonra kaymakamlık binasındaki kurumlara rahatlıkla erişim sağlayabileceklerini söyledi.Engelliler ve yaşlıların zorlanmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için yaptıkları yeniliklerin vatandaşlara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

DAHASI DA OLACAK

"Kaymakamlık binamızda empati kültürünü geliştirdik. Bir gün bizim de herhangi bir uzvumuzdan dolayı engelli hale gelebileceğimizi düşünmemiz gerekir. Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarından daha rahat bir şekilde hizmetlerini almaları adına binamızın girişinden en üst katına kadar olan bölümlere engellilerce okunabilen yazı ve renk işaretlerinin yer aldığı yön ve işaret tablolarını koyduk. Vatandaşlarımız el marifetiyle bu özel işaretli levhalarda hangi katta hangi birim varsa bunlara rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. Zemin katta da aynı şekilde özel olarak tasarlanmış işaretlemelerin yanı sıra yine engelli vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılmak üzere asansör, tuvalet ve lavabolar da yapılarak hizmete girmiş oldu? dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli