Kazaların yüzde 89´u sürücü kaynaklı?!

Kazaların yüzde 89´u  sürücü kaynaklı?!

Kazaların yüzde 89´u sürücü kaynaklı?!

 

Trafik Güvenliği Haftası için etkinlik

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Kırıkkale´de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ankara yolundan 27 bin 835, Samsun yolundan 14 bin 489 ve Kayseri yolundan 15 bin 639 araç olmak üzere toplamda yaklaşık 58 bin aracın Kırıkkale´den geçiş yaptığını vurguladı. Onar meydana gelen kazaların yüzde 89´unun sürücü kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

MEYDANDA PROGRAM YAPILDI

Trafik düzeninde farkındalığı artırmak amacıyla Kırıkkale´de kutlama etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte standlar kurularak vatandaşlar güvenli sürüş hakkında bilgilendirildi. Törende, Trafikte yılın sürücüleri seçilen Serdal Gökkaya, Mevlüt Öcal, Hakan Baran ile Gürbüz Biçer´e ve hafta dolayısıyla yapılan resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. 112 Acil Servis ekipleri bir kazaya müdahaleyi canlandırdı. Ekipler trafik kazasında sıkışan bir vatandaşı kurtardı. Program sağlık, itfaiye, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle devam etti.

SORUMLULUK SÜRÜCÜLERDE

Etkinliğin açılışında konuşan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar ?Trafik düzeni ve farkındalığın sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutluyoruz. Dünya´da ve ülkemizde meydana gelen teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı ve büyüme her alanda olduğu gibi ulaşımda, seyahatte farklı gelişmeleri orta çıkarmaktadır. Ülkemizde her yıl 1 milyon yeni araç karayolu trafiğine çıkmaktadır. Bu yüzden trafik ve trafik güvenliği daha çok önem arz etmektedir. Ülkemizde meydana gelen kazalarda kusur oranlarına baktığımızda sürücü kaynaklı kazaların yüzde 89´luk bir orana denk geldiğini görmekteyiz. Buda trafik kazalarını önlememiz için en büyük sorumluluk sürücülere düşmektedir. Alınan tedbirlere, araçların daha teknolojik olmasına rağmen maalesef trafik kazaları meydana gelmektedir? ifadesini kullandı.

GÜNLÜK 58 BİN ARAÇ GEÇİŞİ

Müdür Onar ?Trafikte bizim olduğu kadar karşı taraftaki sürücünün de dikkatli olması gerekmektedir. Bana bir şey olmaz demeyin. Hatalı sürücüleri ilgili birimlere iletmenizi bekliyoruz. Trafik müdürlüğümüz çocukların bilinçli yetişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan trafik setleriyle eğitiyor ve bilgilendiriyor. Geleceğin sürücüsünü yetiştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çalışma yürütüyoruz. Kırıkkale Türkiye´nin merkezi konumunda. Ankara yolundan 27 bin 835, Samsun yolundan 14 bin 489 ve Kayseri yolundan 15 bin 639 araç toplamda yaklaşık 58 bin araç günlük Kırıkkale´den geçmektedir. Çok yoğun karayolu hareketliliğimiz var. Kırıkkale´den geçişlerin güvenli bir şekilde sağlanması için biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz? dedi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli