Anahtar Kelimeler: indirimine sevindiler

KDV indirimine sevindiler!

KDV indirimine sevindiler!

KDV indirimine sevindiler!

 

Çiftçiyi sevindiren gelişme!

Gübre ve Yem´de KDV oranı yüzde 1´e indi, çiftçinin yüzü iki kez güldü. Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Gübre ve hayvan yemlerine uygulanan KDV oranının yüzde 1´e indirildiğini söyledi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Başkan Sümer, Maliye Bakanlığının 29.12.2015 tarih ve 1319 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 29.12.2015 tarihinde 2015/8353 sayılı Kararname ile bazı mallarda uygulanacak KDV oranları ile özel tüketim vergisi oran ve tutarlarının ve tütün fonu tutarları tespit edilmesine ilişkin karar 01.01.2016 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdiğine vurgu yaptı. Çiftçinin en büyük giderlerinden olan Gübrede uygulanan yüzde 18´lik KDV oranının 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yüzde 1´ e indirildiğine değinen Başkan Sümer, yine hayvan yetiştiricilerinin büyük giderlerinin başında gelen yemde uygulanan yüzde 8´lik KDV oranının aynı tarih itibariyle yüzde 1´e indirildiğini kaydetti.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Başkan Sümer ?Hükümet, yeni yılda çiftçilerin yüzünü güldürecek bir karara da imza attı. Seçim meydanlarında söz verilen "Yem ve gübrede KDV yüzde 1´e inecek" vaadi gerçekleşti. Bildiğimiz gibi üreticimiz sürekli gider maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçiydi. Bu giderlerin içerisinde en büyük payı ise gübre almaktaydı. Bakanlar kurulunun yaptığı değişiklikle birlikte artık çiftçimiz kullanacağı gübreyi daha ucuza alma imkanı olacak. Yine aynı Bakanlar Kurulu Karı ile hayvan yeminde uygulanan yüzde 8 KDV oranının yüzde 1´e indirildi. Bu konuda da hayvan yetiştiricilerimizden ve yem temin eden firmalardan şikayetler alınıyordu. Bakanlar Kurulunun 2015/8353 sayılı kararnamesi 01.01.2016 tarihinden itibaren yürürlüğü başladı. Uzun zamandır yağış bekleyen çiftçimizin yüzü hem yağışların gelmesiyle, hem de Gübre ve Yemde KDV indirimiyle birlikte iki kez güldü. Üreticilerimiz adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli