Anahtar Kelimeler: Kelepçe kadınları koruyor

Kelepçe kadınları koruyor

Kelepçe kadınları koruyor

Türkiye’de ilk kez 2015 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde uygulamaya konulan elektronik kelepçe şiddet mağduru kadınların korkmadan sokağa çıkmasını sağlıyor.

18 VAKA DEĞERLENDİRİLDİ

Bu kapsamda Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılmış olup 2022 Yılı Ocak ayı itibari ile Kolluk Kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirilen komisyonda 18 vaka değerlendirildi. Bu vakalardan dokuzu elektronik kelepçe hizmetinden faydalandırılmış, beş mağdur elektronik kelepçe talebinden vazgeçmiş, dört mağdurun ise süreci devam ettiği ifade edildi.

BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Yapılan açıklamada "Elektronik kelepçe, kanundaki adıyla elektronik izlemenin kadına karşı şiddet faillerinde uygulanması 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 12. Maddesinde düzenlenmiştir.2019 yılında itibaren 15 pilot ilde uygulanan elektronik kelepçe uygulaması 2021 yılından itibaren 81 ilde aktif hale getirilmiştir. Elektronik İzleme Merkezi’nden 7/24 takibi yapılan vakalar neticesinde şiddet mağdurları artık kendini güvende hissediyor ve bu uygulama kadına şiddetle mücadeleye büyük katkı sağlıyor” denildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli