Anahtar Kelimeler: Keleş’ verildi

Keleş’in ismi verildi

Keleş’in ismi verildi

Yahşihan Belediyesi Yenişehir Mahallesi'ndeki 294. sokağa kentleşme, çevre ve yerel yönetimler alanında "Hocaların hocası" olarak anılan Profesör Doktor Ruşen Keleş'in adının verdi.

 

ANLAMLI BİR ÇALIŞMA

Prof. Dr. Ruşen Keleş’inde katılım sağladı program Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde gerçekleşti. İsminin sokağa verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Ruşen Keleş, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti. Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Prof. Dr. Kemal Görmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Yenişehir Mahallesinde bulunan 294. Sokakta yapılan programda kurdele kesilerek açılış gerçekleşti.

 

VALİ KATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Vali Mehmet Makas, "Bizim için hem mutluluk hem de gurur kaynağı olan bir vesileyle bir araya geldik. Ben de şu an sokağımıza ismini vereceğimiz Sayın Ruşen Hocamın öğrencisiydim. Öncelikle Kırıkkale’mizi şereflendirdiği için kendisine teşekkür ederim. Bir alim demek alem demektir. Ruşen hocam bir asırlık ömründe sadece Türkiye’de değil dünyaya hizmet etmiş bir büyüğümüzdür. Değerlerimize sağlıklarında kıymet vermek gerekir. Bu değeri kendilerine sokağa ismini vererek atfettikleri için belediye başkanımıza, meclisimize, Yahşihan’ımıza, üniversitemize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu caddede nice güzel öğrencilerimizin yürümesini, Kırıkkale Üniversitemizde Ruşen Keleşler gibi değerler yetişmesini Yüce Rabbim’den temenni ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ise, açılışı yapılan 294. sokağa Türkiye’de kentleşme, kent hukuku, kent bilimi ve yerel yönetimler konusunda çığır açmış Prof. Dr. Ruşen Keleş'in ismini vermiş olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Yahşihan İlçesi Yenişehir mahallesindeki 294. sokağımıza ismi verilen Prof. Dr. Ruşen Keleş ise yaptığı konuşmada, “Öğretim üyelerinin en büyük zenginlikleri Mehmet Makas gibi Kemal Görmez ve diğerleri gibi çok değerli öğrencilere sahip olmaktır. Değerli konuklarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyor, bu güzel sokağa adımı vermek inceliğini gösterenlere yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı