Kentsel dönüşüme kira yardımı

Kentsel dönüşüme kira yardımı

Kentsel dönüşüme kira yardımı

Önemli bir gelişme

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, Kentsel Dönüşüm Uygulamalarına 2 milyon 991 bin 266 TL kira yardımı yapıldığını açıkladı.

BİLGİLER VERDİ

İlimizde Kentsel Dönüşüm kapsamında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, il genelinde bugüne kadar 556 riskli yapının tespit edildiğini, 405´inin yıkıldığını, hak sahiplerine de 2 milyon 991 bin 266 TL kira yardımı yapıldığını açıkladı. ?Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun´un uygulamalarına yönelik farkındalık yaratmak üzere Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Delice Belediye toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Müdür Yardımcısı Uğur Atar, Şube Müdürü Mustafa Karagöz ve harita mühendisi Alparslan Doğan tarafından Delice Kaymakamı, Delice Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlara Kentsel Dönüşüm Uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

405 YIKIM GERÇEKLEŞTİ

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, ?İlimizde bugüne kadar tespit edilen riskli yapı sayısı 556 adet olup, bu yapılardan 405´inin yıkımı gerçekleştirilmiş, 2 milyon 991. bin 266 TL kira yardımı yapılmıştır. Kanun uygulamasını kendi çıkarları doğrultusunda istismar ederek yanlış bilgiler verecek şahıs yada firmalar olabileceğinden, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.? dedi.

AY BOYUNCA 455 TL KİRA

Çiçek, kanun kapsamında yıktırılan bina maliklerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca 2015 yılı için 18 ay boyunca 455 TL kira yardımı yapıldığını, veya yeni konut yapacak şahıslara Bakanlık ile anlaşmalı Bankalardan alacakları krediler için yıllık yüzde 4 oranında faiz desteği sağlandığını da belirtti. Çiçek, ayrıca Noter ve tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlere yönelik muafiyetler uygulandığını, riskli yapıda kiracı olarak oturanlara da defaten 2015 yılı için 910 TL kira yardımı yapıldığını da kaydetti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu