Anahtar Kelimeler: Kepçeyle alıyorlar

Kepçeyle geri alıyorlar

Kepçeyle geri alıyorlar

15 Temmuz gecesi resmi gazetede yayınlanarak duyurulan yeni ÖTV zamlarına Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık’tan tepki geldi.

ZAM TEPKİSİ GELDİ

15 Temmuz gecesi resmi gazetede yayınlanan ÖTV zammı akaryakıt fiyatlarını vurdu. ÖTV zammından sonra benzin, mazot, LPG ve doğalgaz fiyatları tavan yaparken, sosyal medyada en çok tartışılan konu yeni zamlar oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, yeni zamlara tepki göstererek “Seçim döneminde, seçimi kazanmak için her yolu mübah gören iktidar seçim döneminde çay kaşığıyla verdiklerini, şimdi halkımızdan kepçeyle alıyorlar ifadelerini kullandı. Kızık yaptığı açıklamada “Ülke ekonomisinin içler acısı halde olduğunu seçim boyunca halkımıza anlatmaya çalıştık. Üstelik o gün ki ekonomik durumun seçim nedeniyle baskılı olduğunu, seçimden sonra her şeyin daha da kötü olacağını ifade ettik. Maalesef toplumumuzun %52’sine bunu inandıramadık. Bize inanmayan halkımızda değil, kendimizde arıyoruz hatayı.” İfadelerini kullandı.

 

EKONOMİYE SELA OKUNDU

ÖTV zammının 15 Temmuz’un yıl dönümünde olduğu hatırlatan Kızık “Selalar okunurken, yeni ÖTV zamlarını açıkladılar. Akaryakıta zam geldi. Akaryakıta gelen zam domino etkisi yapar, her şeyi tetikler. Mazota ve doğalgaza gelen zam hayatta elimizi sürdüğümüz her şeyin pahalanacağı anlamına gelir. Okunan sela bu sefer ölen ülke ekonomisinin selasıydı. Maaşlara verilen zamlar cebe girmeden eridi gitti. Maaşlara zam gelip alım gücünün düştüğü başka bir daha yoktur. Seçimi kazanmak için halkımıza kaşıkla verilenler, bugün kepçeyle alınmaya başladı. Maalesef hükümetin bir ekonomi planı yok. Saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde bir ekonomi modeli var. Ülkemizin acilen yeni bir plan yapıp bu plan dahilinde hareket etmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

 

TEZEK Mİ YAKACAKLAR?

Özel Tüketim Vergisini de eleştiren Kızık “Özel Tüketim Vergisi lüks olan ürünlerde uygulanacak diye var olan bir vergi türü. Çiftçi mazotla arazisini işliyor, üretim yapıyor. Bunun neresi özel tüketim? Biz telefon, bilgisayar gibi ürünler dahi artık özel tüketim değil, olağan hayatın en büyük ihtiyaçlarından bunlardan ÖTV kaldırılsın derken, Ak Parti, üretim araçlarından dahi ÖTV alıyor. Yeni ÖTV ile doğalgaza da zam geldi. İnsanların ısınmasını sağlayan doğalgaz nasıl lüks olabilir, nasıl özel tüketim olabilir? Tezek mi yaksın insanlar? Patates, Soğan siyaseti yapıyor dediler, biz patates soğan değil, ekonomi siyaseti yaptık.” İfadelerini kullandı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı