Anahtar Kelimeler: Kerkük Türk Türk kalacak

?Kerkük Türk´tür Türk kalacak?

?Kerkük Türk´tür Türk kalacak?

?Kerkük Türk´tür Türk kalacak?

Tepki gösterdiler

 

Ankara´da Türkmenler tarafından Kuzey Irak´ta yapılması öngörülen referandum protesto edildi. Kırıkkale Oğuz boyu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya ve yönetiminin de katıldığı mitingde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) Irak´tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu protesto edildi.

 

MİTİNG GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) Irak´tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu öncesi protesto etmek amacıyla Kırıkkale Oğuz boyu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya ve Kırıkkale´den çok sayıda katılımın sağlandığı Türkmenler, Ankara Anadolu Bulvarı´nda ?Kerkük Türk´tür Türk Kalacak´ mitingi düzenledi.

 

SERVİS EDİLMEYE BAŞLANDI

Mitinge katılan dernekler adına bir basın bildirisi okuyan Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ?2005´ten itibaren de Kerkük dünyaya Kürt bölgesi olarak servis edilmeye başlandı´ dedi. ?1991´deki müdahale ile başlatılan Irak´ın Kuzeyinde otonom bir yapının inşası 2003´de Irak´ın işgaline kadar sürdü´ diyen Tatlıoğlu, ´10 Nisan 2003 tarihinde peşmergeler Kerkük´e saldırıp, şehri yağma ettiler. Tapu ve nüfus dairelerindeki kayıtları yok ederek, Türk izini Kerkük´ten silmeye kalktılar. 2005´ten itibaren de orası dünyaya Kürt bölgesi olarak servis edilmeye başlandı. Devlet ve kanunun ortadan kaldırıldığı Irak´ta; işgalcilerle iş birlikçileri, Kerkük´ün Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlanmasını; ardından da bir müstakil Kürt Devleti kurulmasını hedeflediler. Bunu da 25 Eylül 2017 günü Kerkük´te referandum yaparak başlatmak istiyorlar´ şeklinde konuştu.

 

?SÖZDE DOSTUMUZ ABD´

Referandum ile ilgili ABD´nin duruşuna da değinen Tatlıoğlu, ?Bu arada sözde dostumuz ve müttefikimiz ABD; bir yandan Barzani´yi referandumdan vazgeçirmeye çalışır görünürken, diğer yandan Kerkük´ün kuşatılmasına yönelik hazırlıklara destek veriyor. Beyaz Saray´ın sömürge valisi, evvelce Irak´ın yüzde 40´ını vaat ettikleri Barzani´ye ?Referandumu şimdilik ertele, Kerkük´ü de Kürt bölgesine dahil edelim´ teklifini sundu. Esas mesele sadece referandum ertelenmesi veya iptali değildir. Asıl mesele, oradaki Türkmenler başta olmak üzere, Kerkük halkının izlerinin silinmesi ve bin yıllık Türk yurdu olan Kerkük´ten Türk mührünün kazınmak istenmesidir. Oradaki bir avuç petrol yüzünden Kerkük halkının huzurunun kaçmasını asla kabullenmeyiz´ ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli