Kerkük´e Gökbayrak´tan başkası dikilemez!

Kerkük´e Gökbayrak´tan başkası dikilemez!

Kerkük´e Gökbayrak´tan başkası dikilemez!

Tepki gösterdiler

 

 

Kuzey Irak´ta yapılan referandumun bölgedeki Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir plan olduğunu belirten Tanrıdağı Türkçüler Derneği üyesi bir grup genç, referandumu protesto etmek üzere Cumhuriyet Meydanında Basın Açıklaması yaptılar.

 

MASA BAŞI OYUNLAR OYNUYOR

Tanrıdağı Türkçüler Derneği üyeleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: ?Asırlardır Türk´ün toprağı ve Türk´ün Ortadoğu´daki kalbi olan Kerkük, yıllardır uğradığı zulümlere rağmen dimdik ayakta kalmış, cehenneme dönen ırak coğrafyasında Türk´ün haykırışı olmuştur. Gökbayrak altında yıllardır bölgede canlarını kanlarını feda ederek Türklüğü ve Türkmenelini savunan Kerküklü soydaşlarımızı savaş ve silahla yıldıramayan bölgesel Kürt yönetimi, şimdi er meydanında alamadığı toprakları masada almaya kalkışmaktadır.

 

%90´IN ALTINA HİÇ DÜŞMEDİ

Dili Türk, özü Türk, soyu Türk olan Kerkük topraklarına eğer bir gün bir bayrak dikilecekse, bu Gökbayraktan başka bir bayrak olmayacaktır? diyen gençler, ?Osmanlı Devleti´nden bu yana bölgedeki Türk nüfusu %90´ın altına hiç düşmediği halde Kerkük´te Türk´ten başka bir milletten söz etmek gaflettir. Mevcut Irak yönetimi, eğer bu referanduma engel olmaz ise Irak´ın bozulan toprak bütünlüğü bölgeye savaştan başka bir şey getirmeyecektir ve eğer sıra savaşa gelirse Barzani´nin Peşmergeleri Kerkük´ün Bozkurtlarının pençelerinde paramparça olacaktır? diye konuştular.

 

MUSUL VE KERKÜK ÖZ VATANIMIZDIR

Musul ve Kerkük Misak-ı Milli sınırlarımız içinde kalan, Türkiye Cumhuriyeti topraklarından ayrı görmediğimiz öz vatanımız olduğunun altını çizen dernek üyeleri, ?Bu toprakların korunması Türkiye Cumhuriyeti´nin, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin ve her Türk´ün vazifesidir. Türkiye Cumhuriyeti yıllardır unuttuğu öz kardeşi için derhal harekete geçmeye ve bölgede Türk varlığını korumaya mecburdur. Üzerine düşen görevi fazlasıyla yapması bölgeye olan tarihi, vicdani ve ırki borcudur? dediler.

 

VATAN OLMAZ, YURT OLMAZ

Tanrıdağı Türkçüler Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdikleri basın açıklamasını şu sözlerle tamamladılar: ?Bugün Türkiye´nin farklı şehirlerinde meydanlarda toplanan; tek gayesi Türklük, tek yâri Türkçülük olan bizler dünya üzerinde bir tek Türk´ün bile üzerinde nefes aldığı toprağı vatan bilir, o Türk´ün derdi ile dertlenir, sevinci ile neşeleniriz. Kanında Türk´ün asil kanını taşıyanların yaktığı bu ateş Doğu Türkistan´ı, Karabağ´ı, Tebriz´i, Musul´u, Türkmendağını ve Kerkük´ü aydınlatana kadar mücadelemiz devam edecektir. Barzani unutmasın ki bu topraklarda en son bağımsız Kürt devleti hayali kuran Şeyh Said´in gövdesi 1925´te darağacında sallanıyordu. Barzani, eğer atalarının kaderini yaşamak istiyorsa bu bizim için keyiften başka bir şey olmayacaktır. Gök bayrak, al bayrağa yük olmaz/Men Türkmenem benden âlâ yiğit olmaz/Er dediğin meydanda gerek, kahpece dövüş olmaz/Kerkük ne Arap´a, ne Kürt´e vatan olmaz, yurt olmaz.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false