Kermeslerde hijyen denetimi yapılsın

Kermeslerde hijyen  denetimi yapılsın

Kermeslerde hijyen denetimi yapılsın

Oda Başkanı kermeslere tepkili

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada ilimizde yapılan kermeslerde aynı pastacı esnafına uygulanan hijyen denetimini yapılmasını istedi.

Uygun olana karşı değiliz

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada lokantacı ve pastacı esnafı olarak amacına uygun düzenlenen kermeslere karşı olmadıklarını ne şahsının ne esnafın amacına uygun düzenlenen kermeslere olumsuz bir tepki vermediklerini belirtti.

Esnaf ne yapsın?

Eroğlu açıklamasında Kermesler yapılsın ancak kendi dernek veya vakıf bünyesinde yapılsın veya kermeslere ayrılmış özel kapalı hijyenik ortamlarda yapılsın. Bu şekilde yapılan kermeslere benim lokantacı pastacı esnafım maddi ve manevi desteğe her zaman hazırdır. Fakat düzenlenen kermeslerin çoğu amaç dışına çıkıp işi ticari gelire çevirmektedir bu durumda iş yapamayan ancak iş yapamasa bile vergi veren istihdam yaratan K.D.V ödeyen ceza yiyen kirasını stopajını sigortasını elektriği suyunu doğalgazını ödeyemeyerek icraya düşen ve yanında çalışan elemanın maaşını veremeyen veya ödemelerinin yapmakta zorlanan  bu esnaf ne yapsın? 

Hassas olunmalı

Bu duyarlılığa hep beraber sahip çıkalım bu Türkiye bu Kırıkkale hepimizin ben bir oda başkanı olarak esnaflarımdan bu konularda tepkiler alıyorum ilimizin yetkilileri siyasileri esnafın sesini duysun istiyoruz. Bu konuda önemli bir hususta şudur ki iki ana caddesi olan  ilimizde  2 veya 3 kermes düzenleniyorsa ve burada dönerinden böreğine her türlü çeşit satılıyorsa  lokantacı ve pastacı esnafı kime satış yapacak. Bu bağlamda Bütün Yetkililere duyurur ve kermeslerin hijyenik olarak denetlenmesini ve gerekli hassasiyet göstermelerini rica ederiz” ifadesini kullandı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu