Anahtar Kelimeler: Kesin liste uyarısı

Kesin liste uyarısı

Kesin liste uyarısı

EKSİKLER GİDERİLECEK

Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlediği seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Seçim takvimi çerçevesinde Kırıkkale’de seçime girecek partiler belediye başkan adayı, il genel ve belediye meclis üyesi adaylarını belirleyerek seçim kuruluna bildirdi. Kesin aday listesi 3 Mart’ta ilan edilecek.

 

EKSİKLER GİDERİLECEK

Kırıkkale’de seçim atmosferi iyiden iyiye ısınmaya devam ediyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim çalışmalarını sürdüren partiler Kırıkkale’deki belediye başkan adayı, il genel ve belediye meclis üyesi adaylarını belirleyerek seçim kuruluna sundu. Listelerin açıklanmasıyla birlikte bazı partilerde istifalar arka arkaya geldi. 31 meclis üyeli Kırıkkale Belediyesi için ve 23 üyeli İl Genel Meclisi üyeliği için merkez ilçede 6’şar aday belirleyerek seçim kuruluna bildirdiler. Şuan itibariyle İl Genelde 13 Ak Parti, 7 MHP, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 bağımsız üyesi bulunuyor. 22 Şubat 2024 bugün mesai bitimine kadar siyasi partiler aday listesindeki eksiklikleri gidererek seçim kuruluna bildirecek.

 

PROPAGANDA YASAKLARI 

Kırıkkale’de partilerin yeni dönem için il genel meclisinde bulunan üyelerini değiştirmiş gözüküyor. Partiler tarafından ilçe seçim kurullarına sunulan asıl ve yedek geçici adayların, kanunda yazılı adaylık şartlarında noksanlık veya aykırılık bulunup bulunmadığı incelenerek partilere bildirilecek. Yapılacak inceleme ve eksikliklerin giderilmesiyle birlikte il ve ilçe seçim kurulları belediye ve il genel meclisi asıl ve yedek üyesi kesin aday listesini 3 Mart 2024 Pazar günü ilan edecek. 21 Mart'ta ise seçim propagandası ve yasaklar başlayacak.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı