Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu için duyurusu

Kılıçdaroğlu için suç duyurusu!

Kılıçdaroğlu için suç duyurusu!

Kılıçdaroğlu için suç duyurusu!

Topluca Adliye´ye gittiler!

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, il, ilçe yönetimi ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİLEKÇE VERDİLER

Akçay ve beraberindeki partililer, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini vermek üzere Kırıkkale Adliyesi´ne geldi. Akçay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun siyasi nezaketten ve ahlaktan yoksun bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ´diktatör bozuntusu´ lafını kendisine iade ettiklerini ve kınadıklarını söyledi.

TEPKİ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret ederek kendi liderliğini tanımladığını belirten Akçay, şöyle konuştu: "Türkiye´de diktatörlük olsa Cumhurbaşkanına bırakın hakaret etmeyi, hakaret etme fikrini dahi kimse aklından geçiremez. Yaklaşık 6 yıllık genel başkanlığı döneminde 7 kez seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, bu seçim mağlubiyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza olan kini, kurultayda yapmış  olduğu konuşmalarla ifade etmiştir. Kılıçdaroğlu, diktatör arıyorsa kendi partisinin geçmişine, Milli Şef dönemine bakmalıdır. Kılıçdaroğlu´nun yıllardır bu üslupsuz ve yapmacıktan uzak siyasi tutumu sebebiyle milletimiz der üzerine ders verdi. Her seçimde sandığa gömdü. Bu seviyesiz üslupla 7 değil 77 seçim olsa Kılıçdaroğlu kaybetmeye mahkumdur."

DİLEKÇE VERDİLER

Akçay, AK Parti il yönetimi ve belediye başkanları olarak kurucu genel başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret eden Kılıçdaroğlu hakkında TCK´nın 299. maddesine istinaden suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Konuşmanın ardından Akçay ve beraberindekiler, Kılıçdaroğlu´nun, 16 Ocak 2016´da partisinin 35. Olağan Kurultayı´nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakarette bulunduğu gerekçesiyle nöbetçi savcı Hüseyin Ayanoğlu´na dilekçelerini verdi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu