Kırıkkale için destek oranı yüzde 80

Kırıkkale için destek oranı yüzde 80

Kırıkkale için destek oranı yüzde 80

 

Destek açıklaması

KOSGEB´in yeni bir destek modeli Kosgeb-Kobi Gelişim Destek Programı çalışmaları tamamlandı. Başvurular ise bugün itibari ile başlayacağını açıklayan Kosgeb il Müdürü Ali Sevinç, ?İmalatçı işletmeler için iki modelde çağrıya çıkılmıştır. Kırıkkale için destek oranı yüzde 80? dedi.

GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

Kosgeb Kobi Gelişim Destek Programı çalışmaları başvuranların bugün başladığını açıklayan Kosgeb il Müdürü Ali Sevinç, ?Yerli makinalar için Makine-Teçhizat giderleri için; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13.09.2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan SGM 2014 /35 Sayılı Yerli Malı Tebliğine uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile tevsik edilmesi durumunda destek oranlarına % 15 ilave edilecektir.  proje başvuruları Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ´lerinde Katma Değerin Arttırılması kapsamında  İmalat Sanayi ? Düşük ve Orta Düşük teknoloji düzeyi sektörlere yönelik 2014 - 2015 Yılları verilerine göre; ortalama net satış hasılatı en az 200.000 TL, ortalama çalışan sayısı en az  olan İşletmeler için  destek üst limitleri Geri Ödemesiz 200.00 TL ve geri ödemeli olarak  400.000 TL olmak üzere  Toplam: 600.000 TL bulmaktadır? diye konuştu.

GERİ ÖDEMESİZ 300 BİN TL

Sevinç yaptığı açıklamada, ?Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ´lerinde Kapasite Geliştirme kapsamında ise İmalat Sanayi - Yüksek ve Orta Yüksek teknoloji düzeyi sektörler için  2014 - 2015 Yılları verilerine göre; ortalama net satış hasılatı en az 300.000 TL, ortalama çalışan sayısı en az 3 olan İşletmelere üst limit geri ödemesiz 300.000 TL, geri ödemeli: 500.000 TL olmak üzere Toplam: 800.000 TL´yi bulmaktadır. Destek kalemleri; Makina-Teçhizat, Personel, Yazılım, Hizmet alım giderleri ve diğer giderlerden oluşmaktadır? dedi.

UYGUN PROJELER SAYILACAKTIR

Proje konuları hakkında da bilgi veren sevinç, ?İmalat kapasitesinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılmasına yönelik projeler, Milli imkan ve kabiliyetler ile üretimi mevcut olmayan veya sınırlı olan ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik projeler, Ürünün katma değerini arttırmaya yönelik geliştirme ve ürün çeşitlendirme faaliyetlerini içeren projeler, İmalat süreçlerini iyileştirme ve ürün kalitesinde sürekliliği sağlama amacıyla; ölçüm, kontrol vb. altyapının oluşturulması veya güçlendirilmesine yönelik projeler, tasarım ve ürün geliştirme yetkinliklerinin artırılmasına yönelik projeler, geri dönüşüm/geri kazanım ve toplama/ayırma faaliyetlerine yönelik projeler, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve artırılmasına yönelik projeler, markalaşma ve kurumsallaşmanın geliştirilmesine yönelik projeler, İhracata başlama veya ihracatın artırılmasına yönelik projeler  yukarıda sayılan proje konularında biri veya birkaçını birlikte içeren projeler bu Proje Teklif Çağrısı kapsamında uygun projeler sayılacaktır? ifadelerini kulandı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli