Kırıkkale ve ilçelerinde gazilere anlamlı tören

Kırıkkale ve ilçelerinde  gazilere anlamlı tören

Kırıkkale ve ilçelerinde gazilere anlamlı tören

201 Şehit, 230 Gazimiz var

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kırıkkale ve ilçelerinde Gaziler için anlamlı törenler düzenlendi.

GAZİLER İÇİN TÖREN

Kırıkkale´deki tören Cumhuriyet Meydanı´nda sabah saatlerinde Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılmasıyla başladı. Buradaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı da okundu. Törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başta olmak üzere, protokol üyeleri, STK temsilcileri, Kırıkkale´deki Gazi ve Şehit Aileleri dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı. Törende, Bakım Üsteğmen Alper Akın, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Meydandaki törenin ardından Kırıkkale Şehitliği´ne geçildi ve burada da bir tören gerçekleştirildi. Buradaki törende Kur´an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Saygı atışının ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, şeref defterini imzaladı.

BÜYÜK FEDAKARLIK

Haktankaçmaz ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlikteki törenin ardından bir düğün salonunda şehit yakınları ve gaziler için yemek programı gerçekleştirildi.  Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, yemekli programda yaptığı konuşmada, gazilerin fedakarlığın en büyüğünü yaptıklarını belirterek, gazilerin bu millet, vatan ve bayrak için uzuvlarını feda ettiklerini belirtti. Haktankaçmaz, "Bu millet her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Bu millet bütün terör örgütlerine karşı ve kurulan bütün tuzaklara karşı ayakta durmayı bildi. İnşallah bundan sonrada daha da kuvvetlenmiş bir biçimde kenetleneceğiz. Bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Yakınlarına hayırlı ömürler diliyorum. Gazilerimiz de bizim gözümüzün nuru. Onlara da hayırlı uzun ömürler diliyorum? dedi.

GAZİ VE ŞEHİT DİYARI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kırıkkale´deki Şehit ve Gaziler konusunda bilgi vererek Kırıkkale´de 201 şehidin, 230 da gazinin bulunduğunu açıkladı ve Kırıkkale´nin Gaziler ve Şehitler diyarı olduğunu söyledi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu