Kırıkkale yine şehidine ağlıyor

Kırıkkale yine şehidine ağlıyor

Kırıkkale yine şehidine ağlıyor

187. Şehidimiz?

Geçici görevle Sur´da gerçekleşen operasyona katılan Kırıkkaleli Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak, PKK´lı teröristlerin kalleş saldırısında ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Akşam saatlerinde baba ocağı Kırıkkale´ye getirilen şehit Alsancak´ın cenazesi, bugün Cuma namazına müteakip Nur Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

KENDİ İSTEĞİYLE GİTMİŞ

Kırıkkale sabah saatlerine Diyarbakır´ın Sur İlçesinden gelen acı haberle sarsıldı. Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak, doğum gününden 5 gün sonra şehit oldu. Yaklaşık 2 ay önce Tunceli´de görevli iken kendi isteği ile Diyarbakır´ın Sur ilçesinde gerçekleşen olaylara müdahale etmek için görevli olarak bölgeye giden 30 yaşındaki Yusuf Alsancak, PKK´lı hain teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Anne Gülseren Alsancak, oğlunun doğum günü için yaptırdığı ve üzerinde şehidin resmi bulunan yastık ve bardak kupası veremeden şehit haberiyle sarsıldı. Ailenin tüm yakınları babası Ali Alsancak´ın evine akın ederken, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye, Temizlik İşleri ve Kültür Müdürlüğü ekiplerince şehit evine  çevresine Türk Bayrakları astılar. Oğullarının şehit haberini alan Baba Ali Sancak ve Anne Gülseren Sancak, Diyarbakır Askeri Hastanesine son görevlerini yerine getirmek için gittiler.

1 HAFTA SONRA GELECEKTİ

5 Şubat´ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak, kendi adına ait sosyal medya hesabında ?Sur´da Doğum Günü Yapmakta Varmış´ ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Sancak, 5 gün önce oğlunun doğum günü olması nedeniyle üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak, bir hafta sonra gelecek oğlunu karşılamaya hazırlanıyordu. En son dün akşam saatlerinde mesaj ile oğluyla görüşen anne Sancak´ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi. Öte yandan şehit Yusuf Alsancak´ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek ?Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı? dedi. Şehin Alsancak´ın bugün Nur Camiinde Cuma Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

DİYARBAKIR´DA TÖREN

Diyarbakır´da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Şehit Alsancak´ın annesi Gülseren Alsancak, "Allah´ım Yusuf´um yerine ben ölseydim" diyerek feryat etti. Baba Kadir Alsancak, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu götürülürken fenalaştı. Baba Alsancak´a sağlık ekipleri müdahale etti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli