Anahtar Kelimeler: Kırıkkale atlayacak

Kırıkkale çağ atlayacak

Kırıkkale çağ atlayacak

Kırıkkale Belediye Başkanlığı aday adayı Bahattin Akyön, adaylık sürecinin devam ettiği şu günlerde kent için düşündüğü projeleri açıkladı. Akyön, yapılacak projeler ile Kırıkkale’nin çağ atlayacağını belirtti.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Kırıkkale Belediye başkanı aday adayı Bahattin Akyön, 31 Mart mahalli idareler seçimi için çalışmalarını hızlandırdı. Adaylık sürecinin devam ettiği içinde bulunduğumuz şu günlerde Kırıkkale için hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkan aday adayı Akyön, alt yapıdan park ve bahçeler ile kentin su ihtiyacına varıncaya kadar hazırladığı projeleri açıkladı. Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı projeler ile Kırıkkale’nin çağ atlayacağını vurgulayan Akyön, Kırıkkale’nin değerine değer katacaklarını söyledi. Yaşanabilir mutlu ve refah içinde, alt yapı sıkıntısı olmayan bir şehir planladığını belirten 

 

PROJELERİNİ ANLATTI

Akyön, kültür ve sanat hizmetlerinden alt yapı ve üst yapı hizmetlerine varıncaya düşündüğü projeleri şöyle sıraladı. Sokak hayvanları için hayvan dostu barınaklar, çöplerin geri dönüşümü ve toplanmasi, durumu iyi olmayan insanların tedavi için Kırıkkaleye geldiklerinde konaklama misafir evleri, çocuk esirgeme kurumu ve yaşlı bakim evlerine her türlü destek, cenaze işlemlerinde kolaylık sağlanacak

 

DEV PROJELER

Kırıkkale’mizin değerine değer katacak, ilimize çağ atlatacağız. ÇORUH ÖZÜ deresinin su miktarını, Arıtma Tesisinden ve Kızılırmak’tan aktarılacak sular ile artıracak, havuz sistemiyle kayık ve gondolların yüzebileceği, su sporlarının yapılabileceği bir seviyeye ulaştıracağız.

 

YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Derenin güneyindeki yeşil alan miktarını artıracak, bu bölgeye inşa edeceğimiz park, mesire alanı, spor alanları, sosyal donatılar, yürüyüş yolları, yeme içme mekânları ve otel ile Kırıkkale’mize olağanüstü güzellikte bir yaşam alanı kazandıracağız.

 

ALTYAPI SEFERBERLİĞİ

Baştan sona yenilenen altyapısıyla hemşehrilerimiz Kırıkkale’de yaşamanın mutluluğunu hissedecekler. KIRIKKALE YÜZYILI kapsamında altyapı önceliğimiz olacaktır. Şehrimizin bütün altyapı sorunlarını üniversite, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları iş birliği ile çözeceğiz.

 

DÜZENLİ YOLLAR

Halkımızın memnuniyeti esas alarak su, kanalizasyon, yol, asfalt gibi altyapı çalışmalarını hemen ilk etapta başlatacağız. Kırıkkaleliler temiz, asfaltlı, düzenli yollarda yürümenin keyfine varacaklardır.

 

ATIL TESİSLER

Atıl konumda olan tesisler ve mekanlar halkımızın ve esnafımızın hizmetine sunulacaktır. Her vatandaşımızın acı ve tatlı gününde tüm yerel imkanlarımızı onlar için seferber edeceğiz.

 

MUTLULU​​​​​​​K VADİSİ​​​​​​​

Kırıkkaleliler daha mutlu ol​​​​​​​s​​​​​​​unlar diye Mutluluk Vadisini kuracağız. GÜNDOĞDU, Yuva ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan düğün salonlarını yine aynı bölgede oluşturacağımız Mutluluk Vadisi’nde Türkiye’ye örnek bir proje olarak halkımızın hizmetine sunacağız.

 

KÜLTÜR ÇALIŞMASI

Düğün salonları, sosyal donatılar, kültür ve yeme içme mekânları ile ilimizin kalbinde yer alan bölgeyi önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

 

FUAR MERKEZİ

Kırıkkale’mizi kültür, sanat, spor ve kongre şehri haline getireceğiz. İNŞA EDECEĞIMIZ KÜLTÜR, Spor ve Kongre Mer​​​​​​kezi ile Kırıkkale’nin çok büyük bir eksiğini gidereceğiz.

 

TİYATRO VE KONSERLER

Tiyatro, konser ve çeşitli göster​​​​​​​ilerin​​​​​​​ icra edilebileceği büyük bir kongre salonunun kirikkale-asfalt.webp​​​​​​​ yanı sıra fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, kapalı spor salonu bulunacak olan bu kompleks yapı, ilimizin sosyal ve kültürel faaliyetleri için de buluşma noktası olacaktır.

 

SANAT GALERİSİ

Merkez bünyesinde oluşturacağımız Kent Müzesi’nde Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel değerlerini, yetiştirdiği büyük insanları, ozanları vs. anlatan, bu konularla ilgili eşya, fotoğraf, obje vs. bulunduğu bir müze ev kurarak, hem halkımızı bilgilendirecek hem de ilimizin tanıtımını yapacağız. “SANAT GALERISI Ve Sergi Alanı” ile kentimizin kültür ve sanat hayatını canlandıracağız.

 

SELAM KAPILARI VE AVM’LER

Kırıkkalelilerin dostluk selamını 46 ilimize ulaştıracağız. ÜLKEMIZIN KARADENIZ, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesindeki 46 ilimizin geçiş güzergâhında bulunan Kırıkkale’mizin Yahşihan, Samsun ve Kırşehir şehirlerarası yollarının girişlerine karakteristik Giriş Kapıları (Yahşi Kapı, Bal Kapı, Keskin Kapı) inşa edeceğiz. Kapıların mimarisiyle uyumlu yatay AVM’ler inşa ederek buraların cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu