Anahtar Kelimeler: Kırıkkale destek oluyor

Kırıkkale destek oluyor

Kırıkkale destek oluyor

İş makineleri ve uzman personeller deprem bölgesine hareket etti, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı.

SEFERBER OLDULAR

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan, çevre illerde yoğun şekilde olmak üzere aralarında Kırıkkale’nin de olduğu bir çok ilden hissedilen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Kırıkkale adeta seferber oldu. Vali ve Belediye Başkanı Saygılı başta olmak üzere Kırıkkale’den aralarında iş makinelerinin de bulunduğu 20 araç 50 kişilik personel deprem bölgesine sevk edildi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde olmak üzere bir çok ilden hissedilen 7,7 büyüklüğündeki ve öğle saatlerinde yine merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,6 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Kırıkkale adeta seferber oldu. Kırıkkale Valisi Bülent Tıkbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı İçişleri Bakanlığı tarafında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine görevlendirildi.

 

20 ARAÇ 50 PERSONEL

Diğer taraftan Kırıkkale’den AFAD’dan 1 adet araç 4 personel, Kırıkkale Belediyesi’nden 1 itfaiye aracı 6 personel, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 2 UMKE aracı, 1 ambulans olmak üzere 2 araç 11 personel, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden 8 personel ve Hayrat Vakfı’ndan 1 araç 4 gönüllü personel bölgede görevlendirilmek üzere yola çıktılar.  Kırıkkale İl Özel İdaresinden ise 3 tır, 2 Ekskavatör 2 adet kanal kazıcı, 4 picup, 3 kamyon, 17 personel ile İl Özel İderesi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Yardımcısı Soner Çelikel koordinesinde deprem bölgesine hareket etti. Kırıkkale Valiliği ihtiyaca göre araç ve personellerin deprem bölgesine gönderileceğini bildirdi.

 

YARDIM ÇAĞRILARI

Depremzedelere yardım konusunda da günün ilk saatleriyle birlikte Kırıkkale’de kampanyalar başlatıldı. Kırıkkale Belediyesi, Yahşihan Belediyesi ve bazı siyasi parti teşkilatları depremzedeler için yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Haydi Kırıkkale’m, Birçok ilimizi etkileyen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olalım. İhtiyaç duyulan yaşam malzemelerini, Atatürk Parkı Yanında Bulunan Zabıta Karakolumuzda, İtfaiye Müdürlüğümüzde, Belediyemiz Ekmek Fırını Yerleşkesinde toplanacaktır. Yardımsever Kırıkkaleli hemşehrilerimin desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

AFAD BÖLGEYE GİTTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD Kırıkkale İl Müdürlüğünün de olduğu 5 ekip, 9 tır ( 1080 adet) 1680 adet battaniye ve Kırıkkale AFAD Gönüllüleri bölgeye sevk edildi. Yetkililer AFAD’ın tüm uyarılarının önemle takip edilmesini, hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesini, haberleşmelerin kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması uyarısında bulunuldu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu