Anahtar Kelimeler: Kırıkkale tanıtım

Kırıkkale için tanıtım

Kırıkkale için tanıtım

10-11 Haziran tarihinde Kırıkkale’de uluslararası olarak ilk defa düzenlenecek “Road Race 2.2 UCI bisiklet yarışının tanıtım toplantısı Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TANITIM YAPILDI

Düzenlenen toplantıya Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Bisiklet Federasyonu AS Başkanı Bahattin Akyön, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri ve çok sayıda sporsever katıldı. Tanıtım toplantısında konuşma yapan “Vali Bülent Tekbıyıkoğlu; “Bugün Kırıkkale için çok güzel bir gün. Ben bu işin koordinasyon kısmındayım, ortada bir başarı varsa başta Kırıkkale'de hemşerilerimizin organizasyona sahip çıkması ve bütün ekip arkadaşlarım; jandarmamız, emniyetimiz, belediyemiz, gençlik Spor İl müdürlüğümüz, Kaymakam arkadaşlarımız bu kadronun içerisinde kim varsa, elbette ki federasyon yetkililerimiz herkes bu güzel başarı içerisinde yer aldı. Geçen sene Kırıkkale ilk defa bisiklet branşında ulusal bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. 

 

BİLGİ VERİLDİ

Yarışmaya katılan bütün sporculardan organizasyonun ve programın çok güzel olduğunu ve en iyisi olduğunu bana söyleyen sporcular oldu. Hep beraber bu işe nasıl sahip çıktıysak çok güzel çıkmışız. İnşallah bu sene de bunun bir üst basamağı olan bir organizasyona şehrimiz ev sahipliği yapacak. Start yerimizi Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Bahşılı millet bahçemizden olmasının kararını verdik. Bu organizasyonun şehrimize çok büyük bir katkısı var. Şehrimizin sahiplenmesi çok önemli. Geçen sene Kırıkkaleliler bu işi sahiplendiler, bu sene de Kırıkkalelilerden Kırıkkale'li olmayı göstermelerini bekliyoruz. 10-11 Haziran tarihlerinde bütün Kırıkkalelileri bu aktivite içerisinde bulunmaya davet ediyoruz. Kırıkkale Road Race 2.2 UCI toplantımızın ve bu organizasyonumuzun şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Türkiye Bisiklet Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ise konuşmasında “Bugün bu organizasyon bir milat, ben Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu'na teşekkür ediyorum. Liderlik burada ortaya çıkıyor. Bugün 3-5 saatlik yolların kapatılması sizleri üzmesin. Paris yarışlarda 24 saat şehir merkezini kapatıyor. Bununla birlikte inanılmaz turist alıyor ve para kazanıyor, ülkemizi bisikletten daha çok tanıtacak hiçbir branş yok. Futbol maçında sadece saha gösteriliyor, bisiklette ise bölgenin ve şehrin her yeri gösteriliyor. Bu yarışma bizim sporcularımızın olimpiyata gitmeleri açısından da ve buradan puan almaları gerektiği için ayrıca önem taşıyor. Ben burada başta sayımı valimiz olmak üzere buradaki Jandarma Emniyet sağlık personellerimize ve il müdürlerine, Kırıkkale'de bu işe gönül vermiş ve Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

AKYÖN BİLGİ VERDİ

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön ise konuşmasında; “Kırıkkale'deki ilk uluslararası yarışma aslında bir hayaldi. Federasyon başkanımızın söylemiş olduğu bir söz var; “Hiçbir zaman kolay işe talip olma olma, zor işlere talip ol başarı çıtan grafiğin yükselsin” diye. Bugün eurosportun Türkiye'de canlı olarak yayınlamış olduğu ve geçen sene 615 milyon kişiye ulaşmış olan izlenme oranına sahip Türkiye bisiklet turunun yapan başlatan ve Avrupa'da 25 takımı bir organizasyon içerisinde 175 sporcu ile Türkiye'de ağırlayan değerli başkanımın bize açmış olduğu ufukta biz Kırıkkale'de bu yarışı geçen sene sayın valimizin himayesinde başlattık. Hakikaten çok güzel bir çalışma oldu. Bu organizasyon Türkiye'de nereye gittiysek emsal ve çıta oldu. Sporcuların en güzel şekilde yarıştaki o güzellikleri sunabileceği doğa ve tarihi güzelliklerin tescil ​​​​​​​edildiği uluslararası yarışı Kırıkkale'ye aldık ve bunun Kırıkkale'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.​​​​​​​dsc-0926.jpg​​​​​​​

 

HALK TURU YAPILACAK

Bugün Kırıkkale tarihinde ilk defa bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu ev sahipliği içerisinde bizlere destek veren sayın valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu'na federasyon başkanımız Emin Müftüoğlu'na yönetim kurulu üyelerine ve Kırıkkale'mizin bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bu Kırıkkale'mizi ufuk anlamında gelecek anlamında dünya vizyonuna taşıyacak bir projedir. Kırıkkale'nin güzelliklerini üçe böldük; birincisi Keskin yöresi, ikincisi Çeşnigir Köprüsü Karakeçili yöresi üçüncüsü Kırıkkale'nin geleceğinde söz sahibi olacak bir eserin meydana getirildiği islami değerler külliyesinin olduğu Pazarcık'tan Beşbıçak'tan ve Hacıbalı türbesinden dolanacak olan 3 etabı bu yarışa koyduk. Kırıkkale'nin bütün güzelliklerini renklerini ulusal pedallarla beraber Olimpik sporcular Kırıkkale'nin tanıtımına katkısı olacaktır” dedi. Olimpik pedallar Anadolu'nun kalbinde mottosuyla düzenlenecek ve 12 ülkeden 84 sporcu, Türkiye'den de 8 takım ve 56 sporcunun davet edildiği yarışma, "elit erkekler" ve "genç erkekler" kategorilerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, yarışların son gününde halk turu da yapılacak.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı