Anahtar Kelimeler: Kırıkkale seçime hazır

Kırıkkale seçime hazır

Kırıkkale seçime hazır

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de hafta sonu seçim heyecanı yaşanacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından güvenli seçimin yapılması amacıyla gerekli tedbirler alındı.

ÖNLEMLER ALINDI

Pazar günü yapılacak olan seçim kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 il valisiyle video konferans sistemi üzerinden toplantı düzenledi. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile birlikte, seçim güvenliği konusunda alınan tedbirler görüşüldü. Yerlikaya, 31 Mart Mahalli Seçimlerine son günler kaldığını hatırlatarak ve İçişleri Bakanlığı olarak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade etti.

 

 

HASSAS OLUNUYOR

Yerlikaya, “Seçim güvenliğini; bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz. Biliyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla seçim takvimi 1 Ocak'ta başladı.” dedi. Bugüne kadar yapılan tüm genel ve yerel seçimlerden demokrasiyi taçlandırarak çıktıklarının altını çizen Yerlikaya, “Biliyorsunuz geçen yıl, 2 büyük seçimi tecrübe ettik: 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri ile 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri. Ülke olarak yüzde 90'lara varan rekor bir katılımla halkımızın iradesi bu seçimlerde de sandığa yansıdı.”

 

594 BİN PERSONEL GÖREVLİ

Şimdi önümüzde, 31 Mart Mahalli Seçimleri var. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle; hukuk devleti sınırları içerisinde A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. 31 Mart Mahalli Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi.” ifadelerini kullandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı