Kırıkkale´de açıldığı günden bu yana ilgiyi üzerinde topluyor

Kırıkkale´de açıldığı günden bu yana ilgiyi üzerinde topluyor

Kırıkkale´de açıldığı günden bu yana ilgiyi üzerinde topluyor

TÜKÇEV Kırıkkale´de fark yarattı

Türkiye Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı olan TÜKÇEV Kırıkkale´de açtığı şubeyle tam anlamıyla fark yarattı. TÜKÇEV Kırıkkale´de hem büyüyor ve hem de çalışma alanını genişletiyor.

ŞUBE BAŞKANI İLHAN ŞAHİN

Kırıkkale´de Şube Başkanlığını Gazeteci-Yazar aynı zamanda TCDD personeli olan İlhan Şahin´in yürüttüğü TÜKÇEV Vakfı Kırıkkale´de ilgi görmeye devam ediyor. Açıldığı günden bu yana uygulamaları, etkinlikleri ve çalışma prensibiyle dikkatleri üzerine çeken vakıf Türkiye genelinde de örnek şube olarak gösteriliyor. İşe ilk olarak vakıf şubesi açmakla başladıklarını söyleyen Şube Başkanı İlhan Şahin, çalışma alanını genişlettiklerini ve Kırıkkale´ye bir vakıf dershanesi kazandırdıklarını söyledi. Vakıf olarak bir çok alanda faaliyetleri olduğunu da belirten Şahin, bu konuda bilgiler verdi.

BİR ÇOK YATIRIMI VAR

Şahin, ?Bizim vakfımız merkezi Adana´da olan, Türkiye geneline dağılmış, çalışan ve emeklileri bir araya getiren bir oluşum. Bize hem kamu çalışanları ve hem de emekliler üye olabilir. Kırıkkale´de geçen yıl şubemizi açtık. Çok kısa sürede büyük ilerlemeler gösterdik. Üye sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bununla beraber Kırıkkale´ye bir vakıf dershanesi kazandırdık. Eğitim alanına yatırım yaptık. Vakfımızın eğitim, sigortacılık, inşaat gibi alanlarda bir çok yatırımı bulunuyor? diye konuştu.

ÖZEL KURS AÇILDI

Vakıf olarak Türkiye genelinde ilk dershaneyi Kırıkkale´de açtıklarını ve bu konuda vakfa öncülük ettiklerini belirten Şahin, ?Vakıf bünyesinde ilk eğitim kurumunu TC Milli Eğitim Bakanlığı TÜKÇEV Özel Temel Bilim Özel Eğitim Kursu adıyla açtık. Bu alanda vakfımıza öncülük ettik. Şimdi bizim öncülüğümüzde ve açtığımız yoldan diğer iller de gidiyor ve onlar da bizim buradaki çalışmamızı görerek eğitim kurumu açıyorlar? dedi. Vakfın bir aile çatısı gibi olduğunu vurgulayan Şahin, ?Biz bir aile gibiyiz. Vakfımız ailemize katılanlara inşaat sektöründen ev, eğitim sektöründen çocukları için dershane, sigortacılık sektöründen her türlü sigorta imkanı sunuyor. Ayrıca vakıf destekli katılım emeklilik ve fonlarımız mevcut. Yani bir çok imkanımız var? dedi.

TAM DONANIMLI HİZMET

Eğitim alanında faaliyet gösteren dershanede de öğrencilere her branşta eğitim ve kurs imkanı sunduklarını söyleyen İlhan Şahin, ?Tam donanımlı bir dershanemiz var. Bütün derslerde eğitim ve kurs veriyoruz. Haftanın 7 günü açığız. Liselere hazırlık, üniversiteye hazırlık, Açık Öğretime hazırlık ve diğer branşlar için eğitimimiz mevcut. Biz şahıs değil, vakıf dershanesiyiz ve kurumsal bir yapı ve kimliğimiz var. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Kırıkkaleliler bundan dolayı büyük ilgi gösteriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor? diye konuştu.

ŞAHİN´DEN KAYIT ÇAĞRISI

Şu anda vakıf şube başkanlığı ve dershane olarak iki ayrı yerde hizmet verdiklerini ve aynı zamanda buralarda personel görevlendirerek istihdam da sağladıklarını ifade eden Başkan Şahin, ?Çok yapıcı ve katma değer kazandıran bir özelliğimiz var bizim. Kısa sürede vakıf ve dershane açarak hem eğitime ve sosyal hayata katkı sağladık hem de istihdam. Hızlı bir ilerlememiz var. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz? dedi. İlhan Şahin, vakıf olarak üye kayıtlarının devam ettiğini vurgulayarak, vakfın her türlü imkanından yararlanmak için üye kayıt çağrısında bulundu.

KÖKLÜ BİR KURULUŞ

Vakıf şube binası Cumhuriyet Meydanı´nda bulunuyor. Vakıf, 1971 yılında Demiryolu çalışanları tarafından kuruldu. O günden bu yana hizmet veriyor. Vakfa ait dershane ise Azaboğlu Camii karşısındaki binada eğitim hizmeti veriyor. Şahin, kuruluş amaçları konusunda da bilgi verdi ve ?Kırıkkale´de kamu çalışanlarının birlikte olmaya, geleceklerini garanti altına almaya ihtiyaçları vardı. Kamu çalışanlarının emekli olduktan sonra ekonomik sorunlarla uğraşmasını istemiyoruz. Yapacağımız çalışmalarda bu öncelikli olarak eğitim alanında olacak bu sorunları ortadan kaldırdığımız gibi bir boşluğu dolduracağımıza inancımız tamdır. Bu amaçla şubemizi açtık ve bu doğrultuda çalışma yürütüyoruz? diye konuştu.

İMKANLAR ÇOK GÜZEL

Sosyal alanda da çalışmaları bulunan vakıf, konferanslar, paneller ve diğer etkinliklerle adından söz ettiriyor. Vakfın en büyük yatırımı, üyelerine yönelik sosyal getirili çalışmalar, inşaat, sigortacılık ve dershanecilik. Vakfın bu imkanlarından yararlanmak isteyenler üye olup yararlanabiliyor. Ayrıca üye olmadan da dershane, sigorta ve inşaattan yararlanmak mümkün. Üye olanlara indirimler ve cazip fırsatlar sunuluyor. Üye olmayanlara da ayrıca kolaylıklar sağlanıyor. Vakıf Başkanı İlhan Şahin, bütün imkanlardan faydalanmak için üye çağrısında bulundu ve üye kayıtlarının devam ettiğini söyledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false