Anahtar Kelimeler: Kırıkkale benzeri daha

?Kırıkkale´de bir benzeri daha yok?

?Kırıkkale´de bir benzeri daha yok?

?Kırıkkale´de bir benzeri daha yok?

ABC okulları anlatıldı

 

Kırıkkale´nin en eski özel eğitim-öğretim kurumlarından olan ABC Eğitim Kurumları Güleç ABC Koleji tanıtım toplantısı yapıldı. Okul hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuşan ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç ?İnandık başardık? dedi.

 

 

KIRIKKALE´NİN EN KALİTELİ KOLEJİ

Kırıkkale´nin en eski Özel Eğitim Öğretim kurumlarından birisi olan Güleç ABC Koleji dün basın mensuplarına tanıtıldı. Okulun tanıtımı için kahvaltılı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda okulun genel durumu hakkında bilgi veren ABC Koleji Orta Okul Müdürü Necati Bayrakçı, kolejin bugünün şartlarında Kırıkkale´nin en iyi imkânlarına sahip olduğunu, öğrencilerin akademik başarıları ve sosyal gelişimleri emin ellerde güvenli bir noktada sakin bir ortamda, dersleri işlemek için her yönü ile kaliteli bir okul olduğunu söyledi. Yılların eğitimcisi Bayrakçı, ?Güleç ABC Eğitim Kurumları sizleri de tanışmaya davet ediyor? dedi.

 

FİZİKİ İMKÂNLARIN TAMAM

Okulun 60 derslik, özel anasınıfı ve oyun alanları, dış bahçe parkı, laboratuvar imkânları, dil eğitim sınıfları, geniş okul bahçesi, sosyal etkinlikler için dizayn edilmiş yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, kameriye, spor tesisleri, futbol halı saha, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, kapalı spor salonu, ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu, buz pateni pisti, konferans salonu, kütüphanesi, geniş ve ferah teknolojik sınıfları, yemekhane ve teneffüshaneleri, güvenlik amaçlı kurulan kameraları ile tam bir eğitim kompleksi olduğunu belirten Bayrakçı ?Öğrencilerimiz her sabah okula kart okutarak ve spor yaparak derslere başlıyor. Öğrencinin okula gelip gelmediği anında velilerle paylaşılıyor? dedi.

 

İNCELİK VE TİTİZLİKLE SEÇİLİYOR

Okulda her öğrencinin kendisiyle değerlendirildiği, haftalık/aylık düzenli yapılan sınavlar, sınavlar neticesinde verilen takviye dersler ve veli bilgilendirme takip platformuyla öğrencinin hep dinamik kaldığı ve gözlem altında olduğu özel başarı programı, eğitime farklı bir soluk getirdiğini belirten Bayrakçı. ?Derslerimiz uzman öğretmen kadrosuyla ana branş dersleri haftalık ders saatinden fazla olarak verilmektedir. Yaz okulu uygulamasında öğrencilerimize kesintisiz eğitim anlayışı ile hafta içi 5 gün öğretim yapılmaktadır. Kulüp çalışmaları ile öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine katkı sağlanmaktadır? dedi

 

KIRIKKALE´NİN EN BAŞARILI OKULU

2016-17 Eğitim Öğretim Yılında 12 öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu ve okulun tartışmasız Kırıkkale´nin en başarılı okulu olduğunu belirten Bayrakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Birinci sınıftan itibaren tüm sınıflarda yoğun şekilde İngilizce dersleri verilmektedir. Ortaokulda MEB İngilizce derslerine ayrı, konuşma derslerine ayrı, Main Course derslerine ayrı olarak İngilizce derslerine 3 ayrı öğretmen girmektedir. Belirli aralıklarla konuşma-yazma ve dinleme-anlama çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca MEB müfredatı dersleri verilmektedir. Böylece MEB tarafından yapılan/yapılacak sınavlarda da başarılı olmaları sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra dil eğitiminde 2. sınıftan itibaren haftalık 2 ders saati Almanca dersi verilmektedir.?

 

REHBERLİK HİZMETİ VERİLİYOR

?Okulumuz Rehberlik Servisi ile öğrencilerimizin sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz. Kaliteli ve verimli eğitim için alanında uzman bir eğitim kadrosu sunan okulumuz, Rehberlik Servisinde de idealist ve profesyonel rehber öğretmenlerimizle öğrencilerimize çok yakın ve sıcak bir ortam sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin ihtiyacına göre kişiye özel ders programı planlanıp takip edilmekte, motivasyon çalışmaları yapılmakta ve gerekli analiz çalışmaları ile velilerimize de yardımcı olunmaktadır.?

 

ÖNCELİKLE SAĞLIK VE GÜVENLİK

Okulun ilkokul müdürü Abdulkadir Akan ise İlkokul ve anasınıfında öğrencilerin kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı; ortaokul öğrencileri için de öğle yemeğinin mevcut olduğunu belirterek, ?Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimleri için özel sağlık kuruluşlarıyla anlaşmalarımız yapılmakta ve belirli periyotlarla sağlık taramalarından geçirilmektedir. Yine belirli konularda uzman doktorlar tarafından sağlıklı yaşam eğitimleri verilmektedir. ?Temiz Okul, Sağlıklı Okul? sertifikası ve ?Beyaz Bayrak? sahibi okulumuzda yemekler düzenli olarak kontrol edilmektedir? dedi.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILMAKTA

ABC Koleji koordinatörü Hafize Yıldız ise okuldaki sosyal etkinlikler ve spor faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Öğrencilerin katılacağı belirli gün ve haftalar programları, ayrıca etkinliklerin ve geceler için çalışmaların derslerin ihmal edilmeden yapıldığını, il içi geziler, belirli tarihi yerlere ziyaretlerin yapıldığını söyledi. Şehir içi ve şehir dışı günü birlik, yatılı programlar, ziyaretler, yurtdışı gezi ve yarışmalara katılımlara önem verdiklerini belirten Yıldız, belirli periyotlarla öğrencilerin durumu hakkında bilgi vermek, gelişimlerini değerlendirmek amacıyla veli görüşme ve bilgi paylaşım toplantıları düzenlendiğini söyledi. Toplantı sonrası okul, basın mensuplarına tanıtıldı.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu