Kırıkkale´de birlik seferberliği

Kırıkkale´de birlik seferberliği

Kırıkkale´de birlik seferberliği

Kampanya başlatıldı

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından gündeme gelen ve birçok şehri umutlandıran Ankara´daki askeri birliklerin taşınması konusunda Kırıkkale´de kampanya başlattı.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Ankara Etimesgut´taki zırhlı birliklerin şehir dışına taşınacak olması ile Kırıkkale harekete geçti. Kırıkkale´de zırhlı birliklerin şehre taşınması amacıyla genel anlamda bir kampanya başlatıldı. Yerel basının da destek verdiği çalışma ile ilgili olarak MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu açıklamada bulundu ve ?Zırhlı Birlikler maden taşınacak. O zaman Kırıkkale´(ye istiyoruz. Biz talebimiz? dedi. Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´te zırhlı birlikleri istediklerini açıkladı ve yerinin de şimdiden hazır olduğunu ifade etti.

KENT HALKINDAN DESTEK

Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Demir, "Biz Bu Şehir için varız. Şehrimizin bir adım ileri gidebilmesi için gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Ankara´daki askeri birliklerin taşınması olayı gündeme geldi. Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olarak, Kırıkkale´ye de bir askeri birliğin gelmesi için elimden geleni hatta daha fazlasını yaparım. Zaten geçmişte Kırıkkale´de askeri birlikler vardı ancak taşındı. Geçmişe baktığımız zaman hep bizden gitmiş. Bu sefer de bize gelsin." şeklinde konuştu.

SULAKYURT İSTİYOR

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´de bir açıklama yaparak askeri birlik için her türlü arazi tahsisi yapabileceğini bildirdi. 14 yıl önce 61. Piyade Alayının Kırıkkale´den taşınarak Çankırı´ya gittiğini hatırlatan vatandaşlar ise, "Hep biz verdik, bugün biz istiyoruz. Nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren, Vatan´a, Devlet´e, millete kendinden çok ödün veren bir şehir olarak bu hayalin gerçekleşmesini istiyoruz? ifadelerini kullandılar.



Metin İlhan
14.08.2016 12:03:10
Milleti kendimize güldürüyoruz. Şehirler askeri birliklerden kurtulmak için uğraşır, Kırıkkale gelsin diye uğraşıyor. İnanmayanlar Google´de arasın: Bolu, tugay taşınıyor. Bolulu yerine Disneyland kurmayı planlıyor. Oldu olacak onu da isteyin Kırıkkaleliler... Torpille sizi askeri birlikte işe alacaklar, sizi uzman çavuş yapacaklar... Ben size olacağı söyleyeyim: Birliğin şehrin ekonomisine bir faydası olmaz. Askerin ihtiyacı ihale ile karşılanır. Sen sanıyor ki askerin kahvaltıda yiyeceği yumurtayı Çarşamba pazarından alacaklar! Rütbelilerden dolayı ev kiraları fırlayacak, hafta sonu çarşı iznine çıkan askerlerden şikayet edeceksin kaldırıma sığmıyorum diye. Safsın Kırıkkalem saf...

  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli