Anahtar Kelimeler: Kırıkkale neler oluyor

Kırıkkale´de neler oluyor?

Kırıkkale´de neler oluyor?

Kırıkkale´de neler oluyor?

Bir market kapandı,

Biri iflasını istemiş!

Ekonomi gerçekten iyiye gitmiyor!

Kırıkkale´de son on yılda sayıları bir hayli çoğalan ve kimisi marka haline gelen marketler dökülmeye başladı?

NELER OLUYOR?

Döviz kurlarındaki hareketlilik, piyasada adı konmamış bir kriz havası ekonomiyi kötü etkilemeye başladı. Son on yılda Kırıkkale´de sayıları bir hayli artan yerel marketler dökülmeye başladı. Yerel marketlerden bir tanesinin iflasını istediği, bir diğerinin ise bu aşamaya kadar geldiği öğrenildi. Cemaate yakın bir market zinciri ise vergi kıskacı altında. Ankara markası olan bir market ise Toprak Mahalle´deki şubesini sessiz sedasız kapatmış durumda.

İFLAS DURUMU

Ekonominin iyiye gitmediği gösteren bu tablo dikkat çekmeye başladı. Yerel market markalarının son derece zor durumda olduklarına dair haberler geliyor. Şehirde bir çok şubesi bulunan bilindik bir markanın iflasını istediği ve iflastan kaçmak için markanın bir şahıs üzerine devrinin söz konusu olduğu ileri sürülüyor. Bunun markanın batmaması için çözüm olup olmayacağı merak konusu.

MARKET KAPATILDI

Bir diğer market markasının ise hemen hemen aynı durumda olduğuna dair bilgiler geliyor. Bu markanın da aylık ödemelerini yapamadığı ve bu konuda büyük zorluk çektiği ifade ediliyor. Her iki markanın da birkaç aydır personele maaş ödeyemediğinin altı çiziliyor. Ankara menşeili olan ve Toprak Mahalle´de şubesi bulunan bir market ise sessiz sedasız şubesini kapattı. Bu firmanın da satışlar yetersiz olduğu için şubeyi kapattığı öğrenildi.

EKONOMİK KRİZ VAR

Öte yandan cemaate yakın bir marketin de vergi kıskacında olduğu, çok yakında bu marka ile ilgili de gündemi işgal edecek gelişmeler yaşanabileceği konuşuluyor. Yaşanan bu gelişmelerin temelinde adı konmamış bir ekonomik kriz olduğu söyleniyor. Doların 3 bin liraya kadar dayanmış olmasının başta perakende sektörü olmak üzere bütün sektörleri olumsuz etkilediğinin altı çiziliyor.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli