Anahtar Kelimeler: Kırıkkale tavuk karantinası

Kırıkkale´de tavuk karantinası!

Kırıkkale´de tavuk karantinası!

Kırıkkale´de tavuk karantinası!

Canlı tavuk satışı yasak!

Geçtiğimiz gün Keskin´deki bir çiftlikte bir gecede binlerce tavuğun telef olduğu iddiasından sonra pazarlarda canlı kümes hayvanı satışı durduruldu. Bu durum iddiaları doğrularken Cumartesi pazarına tavuk almaya gelenler elleri boş dönmek zorunda kaldı.

BİNLERCE TAVUK NİÇİN ÖLDÜ?

Geçtiğimiz günlerde Keskin ilçesindeki bir çiftlikte binlerce tavuğun bir gecede telef olduğu iddialarına yetkililerden her hangi bir açıklama gelmezken önceki gün Cumartesi Pazarında canlı kümes hayvanı satışlarının yasaklanması iddiaların doğru olduğunu ortaya koydu. İddiaları doğrulayan bu durumdan sonra binlerce tavuğun bir gecede niçin telef olduğu sorusu gündeme geldi. Olayın öğrenilmesinden sonra her hangi bir açıklama yapmaktan kaçınan yetkililerin şimdi bu duruma nasıl bir açıklama yapacakları merak konusu oldu.

CANLI TAVUK SATIŞI YASAK

Bu arada her Cumartesi gelen tavuk kamyonları ve köylüler geçtiğimiz hafta Pazar yerine konmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren gelen zabıta ekipleri tavuğunu, hindisini, kazını ve ördeğini alıp pazara gelen köylüleri geri çevirdi. Tavuk kamyonlarını da Pazar yerine koymadı. Yılbaşı nedeniyle de özellikle hindi almak için pazara gelen vatandaşlarda zabıta ile karşılaştı. Tavuk alamadan evlerine dönmek zorunda kalan vatandaşlar durumu anlamaya çalışırken zabıtalar akşama kadar Pazar yerinde bekledi. 

HİNDİ SATICILARI PERİŞAN

Bu arada bir yıl boyunca yetiştirdiği hindileri batmak için pazara geldiklerinde zabıta ile karşılaşan Hindi yetiştiricileri ise şok yaşadı. Yılbaşına birkaç gün kala bu yasağın getirilmesinin altında başka nedenlerin yatabileceğini ileri süren hindi yetiştiricileri bu durumun tamamen organik yetiştirdikleri hindiler yerine vatandaşı büyük Alış Veriş Merkezlerine yönlendireceğini söylediler.  Hindi yetiştiricileri AVM´lerdeki hindinin kapalı yerlerde ve organik olmayan suni yemlerle beslendiğini oysa kendilerinin yetiştirdiği hindinin tamamen organik yem ve açık alanlarda yetiştiğini söylediler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli