Kırıkkale´de Ümmül Kurâ Camii´nin temeli atıldı

Kırıkkale´de Ümmül Kurâ  Camii´nin temeli atıldı

Kırıkkale´de Ümmül Kurâ Camii´nin temeli atıldı

Cami temeli attılar

Kırıkkale´de ismini vermek istemeyen hayırsever bir vatandaş tarafından yapımı üstlenilen Ümmü´l Kurâ Camii´nin temeli törenle atıldı.

TEMEL ATMA TÖRENİ

Kırıkkale Tepebaşı Mahallesi´nde düzenlenen temel atma töreni Kur´an´ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, camilerin sadece ibadet yapılıp daha sonra kapısının kilitlendiği bir yer olmadığına dikkat çekerek, camilerin yaşayan bir mekan, hayırlı işlerin görüşüldüğü ve değerlendirildiği bir yer olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın özellikle son dönemdeki çalışmalarla camilerin bu unutulmaya yüz tutmuş hüviyetini ortaya çıkarmak için çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, "Bütün camilerimiz adeta bir yaşam merkezi.

KADİR GECESİ AÇILACAK

Bir tarafında eğitim alan çocuklarımız, kadınlarımız, diğer tarafında da çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir mekan. Burada yeniden yapılacak camimiz de hem bu misyonu yerine getirecek, hem de mimarisi itibariyle, fiziki yapısı itibariyle mahallemizin cazibe merkezi olacak" dedi. Caminin yapımını üstlenen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından yaptırılacak Ümmül Kura Camii´nin Kadir Gecesi´ne denk gelen 31 Mayıs 2019 tarihinde ibadete açılması hedefleniyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false