Anahtar Kelimeler: Kırıkkale gündeminde

Kırıkkale´nin gündeminde ne var?

Kırıkkale´nin gündeminde ne var?

Kırıkkale´nin gündeminde ne var?

Kırıkkale neyi konuşuyor?

Kırıkkale´nin nabzı tam anlamıyla çay ocaklarında atıyor. Şehrin nabzını tutmak isteyenler buralara mutlaka uğruyor. Peki buralarda gündemde neler var?

KIRIKKALE´NİN GÜNDEMİ

Kırıkkalelilerin gündemi bir hayli yoğun. Kulis olarak da adlandırılan çay ocaklarındaki gündeme bakılırsa, Kırıkkaleliler Başbakan ile ilgili gelişmeleri, başkanlık meselesini, seçim olup olmayacağını, referanduma gidilip gidilmeyeceğini, terör meselesi ve Kırıkkale özelinde paralel operasyonunu konuşuyor. Ulusal medyada yayınlanan anketlere rağmen Kırıkkale´deki kulis olarak adlandırılan çay ocaklarında başkanlık sistemine olağanüstü bir destek gözlenmiyor. O anketlerin nerelerde kimlerle yapıldığı merak ediliyor. Kırıkkalelilere göre Türkiye henüz başkanlık sistemine geçecek sıçramayı yapabilmiş değil. Buna henüz ihtiyaç yok.

REFERANDUM VE SEÇİM

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun gidişinin ya da gönderilişinin demokrasi ve Cumhuriyet rejimine sahip Türkiye´ye yakışmadığı konuşuluyor. Bunun ayrıca 14 yıllık iktidarında AK Parti´ye de yakışmadığının altı çiziliyor. Başbakan´ın kendi rızası ile görevi bıraktığına da kimse inanmıyor. Saray´ın parti ve Türkiye´ye tak başına hakim olma çalışması olarak yorumlanıyor gelişme. Çay ocaklarında bu sene seçim ve referandum olup olmayacağı da konuşuluyor. Her ikisinin de yapılacağına kesin gözüyle bakılırken, iktidar partisinin artık git gide kendini tüketmeye başladığı ifade ediliyor.

TERÖR VE PARALEL OPERASYONU

Terör konusunu da gündemlerinden hiç eksik etmedikleri gözlenen Kırıkkalelilerin Doğu ve Güneydoğu´nun artık resmen Suriye´ye döndüğüne inanıyor ve iktidarın sorunu çözmek için tanklarla şehirlere girmesinin doğru olmadığı kanaati hakim. Sorunun da bu şekilde çözülmeyeceği, aksine kin ve öfkeyi artıracağı konuşuluyor. Kırıkkale özelinde paralel operasyonunu da konuşan Kırıkkaleliler toplumda tanıdık isimlerin iki gün önce tutuklanmasının üzücü bir gelişme olduğunu vurguluyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false