Anahtar Kelimeler: Kırıkkale yeni ambulans

Kırıkkale´ye 5 yeni ambulans

Kırıkkale´ye 5 yeni ambulans

Kırıkkale´ye 5 yeni ambulans

 

İllere ambulans töreni yapıldı

Sağlık Bakanlığının 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın anahtar teslim törenlerinden dördüncüsü Sivas´ta yapıldı. Törende 5 tam donanımlı ambulans da Kırıkkale´ye gönderildi.

2 BİN 310 ACİL İSTASYONU

Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Alim Barut, insan hayatında sağlığın önemine değinerek, yeni ekipmanların hayırlı olmasını diledi. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik de acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi için 112 Acil Servis hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığını söyledi. Son 13 yılda 112 Acil Servis istasyonu sayısının 481´den 2 bin 310 çıkarıldığını belirten Gedik, şunları kaydetti:

"Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle gelen acil çağrıların kentlerde ilk 10 dakikada ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 94´lerin üzerine çıkarılmıştır. Bu anlamda gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaşılmış hatta birçok alanda aşılmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla her yıl sayısını artırarak yaygınlaştırdığımız ambulanslarımızın kalitesini de gelişmiş ülkelerin kalitesinin daha da üzerine çıkarmış durumdayız."

5 Tam Donanımlı Ambulans

Konuşmaların ardından Afyon, Ağrı, Amasya, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Muş, Siirt, Sivas, Yozgat ve Tokat´tan gelen ambulans şoförlerine anahtar teslimi yapıldı. Etkinliğin sonunda alanda bulunan 80 ambulans sirenler eşliğinde yola çıktı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu