Kırımlılardan Gazi Külliyesi yapılacak

Kırımlılardan Gazi Külliyesi yapılacak

Kırımlılardan Gazi Külliyesi yapılacak

 

Karar alındı?

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de faaliyetlerini göstermeye devam eden Kırım Türkleri, Ukrayna´nın Herson İli Geniçesk İlçesi´nde ?Kırıkkale Gazi Külliyesi´ yaptırmak için kampanya başlattı. Orada bulunan soydaşlarını unutmayan Kırım Türkleri, en kısa sürede külliyenin temelini atmayı hedefliyor.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Kurulduğu günden itibaren Kırıkkale´de farklı alanlarda etkinliklere imza atan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ukrayna´nın Herson İli Geniçesk İçesi´nde bulunan soydaşları için önemli bir çalışmaya imza attı. Dernek tarafından alınan ortak karar ile o bölgeye ?Kırıkkale Gazi Külliyesi´ ve yaptırmak için kampanya başlatıldı.

HAYIRSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Dernek binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz İdik, ?Ata yurdu Kırım´a,  cami ve okul yapımı için böyle bir girişimde bulunduk. Bizler vefa borcumuzu ödemek, soyumuzdan gelen o kişilerin hatıralarının yaşatılması amacıyla bu çalışmanın içerisine girdik. Tatar Türkleri olan bizler Kırım´a bir külliye yapmak suretiyle maddi ve manevi kardeşlerimizin yanında olmak istemiştik? şeklinde konuştu.

KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK

Fakat Kırım´ın tekrar Rusya tarafından işgali ile bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Bu sebeple kardeşlerimizin Kırım sınırında yoğun olarak yaşadıkları Ukrayna Cumhuriyeti Herson ili Geniçesk ilçesinde yapılacak olan ?Kırıkkale Gazi Külliyesi´ adı verilecek bir inşaatı destekleme kararı aldık. Bu yapı kompleksi içerisinde Milli Mektep, cami, aşevi, misafirhane, kütüphane, abdesthane, gibi pek çok tesis yer alacaktır. Yardım yapacak hayırsever vatandaşlarımızın derneğimize ya da bizlere ulaşmalarını bekliyoruz? dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu