Anahtar Kelimeler: Kirlilik artacak

Kirlilik bu yıl artacak

Kirlilik bu yıl artacak

Vatandaş çareyi sobada buldu!

Hava kirliliği artıyor

Ekonomik sıkıntının göstergesi

Kırıkkale’de hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte hava kirliliği de kendini göstermeye başladı.

KİRLİLİK ARTMAYA BAŞLADI

Kırıkkale’de hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte hava kirliliği de kendini göstermeye başladı. Doğalgaz maliyetinin yüksek olması nedeniyle bazı mahallelerde bir çok kişinin soba kurup yakmaya başladığı gözleniyor. Bunun en büyük göstergesi akşam saatlerinde belirgin olan kirli hava. Saba yakılması hava kirliliğini son birkaç gün içinde belirgin şekilde artırmaya başladı. Bir  çok kişi doğalgaz faturalarının yüksek gelmesi nedeniyle soba kurmaya başladıklarını söylüyorlar.

KÖMÜR FİYATI ÇOK YÜKSEK

Soba, doğalgaza alternatif olarak görülüyor. Ancak kömür de pahalı olduğu için vatandaşlar talaş, tezek ya da odun yaktıklarını söylüyorlar. Bu yüzden de yakacak odun fiyatı da artmış durumda. Bir traktör römorku odunun fiyatının 750 lira olduğu belirtiliyor. Kömürün tonu ise yerli kömür 7 bin lira, ithal kömür ise 12 bin liraya kadar çıkıyor. Doğalgaz var iken soba yakılmasının ekonomik sıkıntıya en büyük gösterge olduğu da vurgulanıyor.

MANİDAR PAYLAŞIMLAR

Soba yakılan çoğu evlerde doğalgaz olmasına rağmen ya kombi çalıştırılmıyor ya da kısık ayarda çalıştırılıyor. Vatandaş bu kış ısınmak için çareyi sobada bulmuş gibi görünüyor. Sosyal medyada bir çok kişinin de doğalgazlı evlerde soba kurduğuna dair görüntüler manidar şekilde paylaşılıyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı