Kırşehir türküleri yarıştı

Kırşehir türküleri yarıştı

Kırşehir türküleri yarıştı

Kırıkkale´den de katılım oldu

Yerel bazda planlanan, basın ve sosyal medyadan yapılan duyurularla Ankara, Kırıkkale, Osmaniye ve Kırşehir´den türkü dostlarının katıldığı Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması´na 77 kişi katıldı.

VALİLİK DÜZENLEDİ

Yerel bazda planlanan, basın ve sosyal medyadan yapılan duyurularla Ankara,  Kırıkkale,  Osmaniye ve  Kırşehir´den türkü dostlarının katıldığı  Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması´na 77 kişi katıldı. Kırşehir Valiliğinin koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması tamamlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu´nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren yarışmada,  Kırşehir başta olmak üzere Ankara, Kırıkkale ve  Osmaniye´den 77 yarışmacı Muharrem Ertaş,  Neşet Ertaş, Çekiç Ali,  Hacı Taşan ve Şemsi Yastıman´ın eserlerinin de bulunduğu  Kırşehir türkülerini okudu.

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, yarışmanın sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel bazda planlanan yarışmaya yoğun bir katılımın olduğunu belirtti ve yarışmaya 77 kişinin ilgi gösterdiğini söyledi. Ankara,  Kırıkkale ve  Osmaniye´den türkü dostlarının katılımıyla yarışmanın ulusal boyuta taşındığını ifade eden Eraslan, jürinin değerlendirmesinden sonra  5 Nisan´da ödül töreninin yapılacağını dile getirdi.

YARIŞMA BİLGİSİ VERİLDİ

Eraslan, şunları kaydetti:  "Yarışmaya 77 kişi katıldı. Muharrem Ertaş,  Neşet Ertaş, Çekiç Ali,  Hacı Taşan, Şemsi Yastıman´ın türkülerinin de aralarında olduğu Kırşehir türkülerini okuyarak yarıştılar. Yerel düzeyde başlattığımız yarışma ulusal boyuta taşındı. Basın ve sosyal medya yoluyla yaptığımız duyurularla il dışından çok sayıda katılım gerçekleşti. Bugün yarışmamızı sonuçlandırdık. Jüri üyemizin değerlendirmesinden sonra dereceye girenler açıklanacak. Valimizin himayesinde düzenlediğimiz yarışmanın ödül töreni 5 Nisan´da yapılacak. Ödüller valimizin elinden dereceye girenlere verilecek."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli