Anahtar Kelimeler: lastiği uyarısı

Kış lastiği uyarısı!

Kış lastiği uyarısı!

Kış lastiği uyarısı!

?Kış lastiği çok önemli?

Kış lastiği uygulamasıyla ilgili Kırıkkale TFTM ve KTYG İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç ?01 Kasım-31 Nisan tarihleri arasında trafik birimlerince tüm araçların denetleneceğini hatırlatarak uygulamaya herkesin uyması gerektiğini söyledi.

ÖNEMİ TARTIŞILMAZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale TFTM ve KTYG İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç ?Malûm olduğu üzere yurdumuzda yılın yaklaşık yarısı kış şartlarında geçmektedir. Bundan dolayı da Karayolunda seyreden sürücülerimiz için, Kış Lastiklerinin önemi tartışılmaz. Aynı zamanda bir araştırma kuruluşu olan KTYG (Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği) de, bu gibi hayatî öneme haiz konularda, sürekli olarak sürücüleri bilgilendirmek ve açıklama yapmayı uygun bulmaktadır. Mevsim durumuna göre kış ve yaz olmak üzere, lastiklerin yılda iki defa değiştirilerek kullanılması kanun gereği zorunludur. Dolayısıyla (01 Kasım-31 Nisan) tarihleri arasında ilgili trafik birimlerince tüm araçların Kış Lastiği kullanımı denetlenmekte olup, bu tarihlerin başlama ve bitiş aralığı da, her ilin Valiliğince belirlenmektedir.

TUTUNMA ÖZELLİĞİ

?Yurdumuzun genel kış şartlarına yönelik, karayoluyla seyahat edecek sürücülerimizin bulundukları il hudutları dışına seyahatlerinde, gerek güzergâh üzerindeki iller, gerekse gidilen ilgili il hudutlarında uygulanan karar geçerli olduğundan, kanunen suçlu duruma düşmeleri söz konusudur. Dolayısıyla (1 Kasım) itibariyle lastiklerin değiştirilmesi ve kış Lastiğinin takılması uygun olur. Sıcaklıklar düştüğünden itibaren, yağışları beklemeden Kış Lastiğini kullanmak icap eder. Zira (yaz lastikleri imalâtı icabı 7° C´nin altında, serleşerek tutunma özelliğini büyük ölçüde kaybeder!)? şeklinde ifadelere yer verdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false