Anahtar Kelimeler: Kızılay yardım başlattı

Kızılay yardım başlattı

Kızılay yardım başlattı

Kızılay yardım başlattı

İhtiyaç sahiplerine yardımlarına aralıksız devam eden Türk Kızılay´ı Kırıkkale Şubesi, İdlib´e yardım için kampanyası başlattı.

YARDIM ÇALIŞMASI
İhtiyaç sahiplerine yardımlarına aralıksız devam eden Türk Kızılay´ı Kırıkkale Şubesi, Hüseyin Kahya Parkında İdlib´e yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasının açılışı Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yardımkampanyasının açılışında konuşan Türk Kızılay´ı Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, ?Şuan bütün dünyada Alem-i İslam´da kan, zulüm, işkence, kimsesizlik, yoksulluk kol geziyor. Şuan çok ciddi anlamda İslam Ailemi ciddi tehdit altında. Bizler Müslümanız, kardeşiz, ?komşusu açken tok yatan bizden değildir´ diyen inancın mensuplarıyız ve müminler bir binanın taşları, tuğlaları gibidir onlar birbirleriyle kurşun gibi birbirlerine kenetlenmiştir diyen inancın mensuplarıyız. ?İnsanların en hayırlısı birbirine faydalı olandır´ diyen bir inancın mensuplarıyız? şeklinde konuştu.

ÇADIRLAR KURULUYOR
İşler, ?Arkanızda gördüğünüz fotoğraflarda insanlar gördüklerinizin gerçeğini yaşıyorlar. Çocuklar çıplak ayakları ile çamurda geziyorlar, soğuğun altında İslam düşmanlarının bombaları altında isimleri önemli değil, aslında hakikaten inancı reddeden tek toplum tek millet haline gelmiş. Şu anda tüm İslam alemini bombalarken, şuanda İdlib´i bombalıyorlar. Oradaki insanlar evlerine barklarını terk edip Türkiye´ye doğru kaçıyorlar ama üzerlerine elbise bile alamadan kaçıyorlar. Türkiye7de ki sevil toplum kuruluşları başında da Türkiye Kızılay´ı sınırda çadır kuruyor. Şuanda erzak dağıtılıyor, çalışmalar yapılıyor? dedi.

AD DESTEK OLSUNLAR
İşler, ?Almadan vermek Allah´a mahsus. Kızılay bu destekleri yaparken insanların desteği ile yapıyor. Bizler istedik ki o çamur içiresinde ki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımda bulunmak. Yarın mahşerde o kardeşlerimizle karılaştığımız zaman siz bizim için ne yaptınız dediklerinde bizler sizler için stant açtık, yardım topladık sizlere gönderdik diyebilelim istedik. Vicdanı olan insanlar destek oluyor. Çevrenizde ki insanlara uyarın. Bu sadece Kızılay değil diğer sivil toplum kuruluşlarının yardımlarına da destek olsunlar? ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli