Anahtar Kelimeler: Kızılay yaşında

Kızılay 153 yaşında

Kızılay 153 yaşında

Vali Yunus Sezer, Türk Kızılayı'nın 153. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler ve yönetimini kabul etti.

VALİ’YE ZİYARET

Türk Kızılayı'nın 153. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilen ziyarette Vali Yunus Sezer, Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünün, Türk Milleti'nin yardımseverliğinin bir tezahürü olan Türk Kızılay'ının 153. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Sezer,  Kızılay Şubesinin Kırıkkale genelinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı tüm Kızılay çalışanlarına teşekkür etti.

SEZER AÇIKLAMA YAPTI

Sezer, “Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak” şeklindeki vizyonuyla ülkemizin köklü kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılay; dünyanın önde gelen, bu yöndeki en saygın kuruluşları arasındaki yerini almıştır. 11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek azim ve gayretinden doğmuştur.

DESTEK AÇIKLAMASI

Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün;  milletimizin yüce gönüllülüğünün bir eseri olan Türk Kızılay’a ve aynı amaca hizmet eden bütün kurumlarımıza sahip çıkmak;  ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu,  daha güvenli bir yer hâline gelmesine katkı sağlayacaktır.  İyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa hizmet eden Türk Kızılay’ın gücüne güç katmak ise bizlerin yardım ve destekleriyle mümkündür” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli