KOBİGEL Çalıştayı yapıldı

KOBİGEL Çalıştayı yapıldı

KOBİGEL Çalıştayı yapıldı

Çalıştay için bir araya geldiler

KOSGEB Kırıkkale Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinin sanayi, finans ve eğitim alanında temsil eden isimlerinin katılımıyla Carmine Hotel´de gerçekleştirildi. 

ANKETLERİ DOLDURDULAR

KOSGEB´in yeniden sanayi ve imalat sanayisini ön plana çıkardığı bir destekleme modeli olan Kobi Gelişim Destek Programı kapsamında düzenlenen İllerde Rekabet Avantajına Sahip Sektörler Çalıştayı´nda KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt açılış konuşmasının ardından iller bazında anket çalışmalarına geçildi. Çalıştaya katılan Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerini sanayi, finans ve eğitim alanında temsil eden isimler kendi illerinde ağırlıklı olarak faaliyetleri bulunan sektörlerle ilgili anketleri doldurdular. Desteklenmesiyle şehirlerine istihdam ve katma değer sağlayacağına inandıkları sektörleri belirlemek üzere hazırlanan anketlerdeki soruları cevaplayan katılımcılar, 24 ana imalat sektörü içerisinden seçtikleri söz konusu sektörlerin mevcut sorunları ve bu sorunların giderilmesine yönelik uygulanabilecek çözümlerle ilgili de fikir sundular.

KOBİGEL TOPLANTISI

KOSGEB Kırıkkale Müdürü Köksal Özen´in başkanlığındaki Kırıkkale Çalıştay grubunda Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu ve Akreditasyon Sorumlusu Kübra Şerbetçioğlu, 1. OSB Başkanı Nurettin Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Kalkınma Ajansı-İl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Özbaş, KÜSİ Temsilcisi Prof.Dr. Recep Çalın, Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Temsilcisi Fuat Savaş, Teknopark-TTO Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hayri Yaman, Silah Sanayi İhtisas OSB Müdürü H. İbrahim Erol katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan Çalıştay sonucunda 2018 yılı için KOBİGEL Destek Programı kapsamında Kırıkkale ilinde aşağıdaki sektörlerin ön plana çıktığı tespit edilmiştir. Gıda Ürünlerinin İmalatı, Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünlerinin İmalatı, Mobilya İmalatı sektörleri, Ana Metal Sanayi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false