Anahtar Kelimeler: nefes kredisi

KOBİ’lere nefes kredisi

KOBİ’lere nefes kredisi

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında TOBB öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi için başvurular başladı. Projenin katılımcı bankası olan Deniz Bank şube müdürleri ile bir toplantı gerçekleştiren TSO Başkanı Ahmet Varlı Nefes Kredisi’nin detayları hakkında da bir açıklama yaptı

KREDİ AÇIKLAMASI

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlarla mücadele faaliyetlerinden olan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ'lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen 'TOBB Nefes Kredisi' projesinde başvurular alınmaya başlandı. Projenin katılımcı bankası DenizBank’ın Kırıkkale Merkez Şube Müdürü Emre Bayrakeri, Kurtuluş Şube Müdürü Tuğbe Keleş ve Keskin Şube Müdürü Hüseyin Saygılı bir araya gelen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bu hassas süreçte elini tekrar taşın altına koyarak, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ'lerin nefes almasını sağlayacak olan Deniz Bank yetkililerine teşekkür etti.

BİLGİ VERİLDİ

Son dönemde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan KOBİ’lere sağlanan bu avantajlı kredi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamada bulunan Varlı, kredinin 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacağını, geri ödemesinin ise 2021'de 12 aylık eşit taksitlerle yapılacağını söyledi. Varlı; Nefes Kredisinin, koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapatan KOBİ’lere,uzun süredir faaliyet gösteremeyen birçok tezgah, dükkan, fabrikaya bu fedakarlıklarının bir karşılığısayılabileceğini ifade etti.

KATILIMCI BANKA

KOBİ'lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gördüklerini ifade eden DenizBank Merkez Şube Müdür Emre Bayrakeri ise TOBB öncülüğünde önce hayata geçirilen bu projenin katılımcı bankası olduklarını söyledi. TOBB ve KGF ile yapılan iş birliği kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ'lere özel Nefes Kredisinden yararlanmak isteyenlerin Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından alacakları Faaliyet Belgesi ile Deniz Bank Şubelerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Bayrakeri, ekonomiyi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ'lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldıklarını ifade etti.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bayrakeri ayrıca şunları söyledi, "Deniz Bank olarak bugüne kadar özellikle KOBİ'lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye'de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen "TOBB Nefes Kredisi"ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ'lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false