Anahtar Kelimeler: Kömür dağıtımı sürüyor

Kömür dağıtımı sürüyor

Kömür dağıtımı sürüyor

Kömür dağıtımı sürüyor

 

662 kişiye 1 ton kömür!

 

Yaklaşan kış ayları nedeniyle her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere T.K.İ tarafından temin edilen kömürler Keskin ilçesinde ikamet eden vatandaşlara dağıtımı tamamlandı. İlçede 662 kişiye 1´er ton kömür dağıtımı yapıldığı öğrenildi.

 

DAĞITIMI TAMAMLANDI

Keskin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtımı tamamlandı. Diğer taraftan vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarılırken, soba yakma konusunda uyulması gereken tedbirler anlatıldı. İlçe merkezinde kömür dağıtımını tamamlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları kamyonlarla köylere giderek buradaki vatandaşların kömürlerini dağıtmaya başladılar. Vakıf Müdürü Şenel Gökay, maden ocağından gelen kömürlerin bekletilmeden sevkiyatının yapıldığını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yormadan en kolay şekilde dağıtımın gerçekleştiğini söyledi.

 

SOSYAL DEVLET OLMA GEREĞİ

Yakacak yardımı yanı sıra düzenli Barınma, Gıda, Nakit, Eğitim gibi merkezi yardımlar ve 2016-2017 yılına ait verilerle ilgili bilgiler veren Kaymakam Muammer Köken, İlçe S.Y.D Vakfı aracılığıyla yapılan yardımlarda, vatandaşa yapılan yardımların arttığı ama nakit yardımlar yerine proje bazlı yardımların daha çok yapıldığını söyledi. Özellikle temel barınma ihtiyaçların giderilmesi ve çocukların eğitimlerine destek olmak için barınma ve eğitim yardımların arttırdıklarını belirten Kaymakam Köken, Sosyal devlet olma gereğince özellikle dezavantajlı grupta yer alan, engelli, yaşlı, dul, vatandaşlarımıza Düzenli Merkezi Yardımlarla, ekonomik yönden sosyal hayata katılımlarına destek olarak fırsat eşitliği sağlıyoruz. Hedefimizi devletin sağlamış olduğu bu kaynağı en verimli şekilde kullanarak yoksulluğu yenmektir? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false