Konsey çalışmaları anlatıldı

Konsey çalışmaları anlatıldı

Konsey çalışmaları anlatıldı

Gazetecilere bilgi verdiler

Kırıkkale Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Güçlü Aile Bağları Aydınlık Yarınlar projesinin içişleri bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından proje hakkında gazetecilere bilgi verildi.

KONSEY ANLATILDI

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Kırıkkale Belediyesi ortaklığında Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak yürütücülüğünü üstlenen Güçlü Aile Bağları Aydınlık Yarınlar projesi tanıtım toplantısı Sosyal Yardım Derneği´nde yapıldı. Proje koordinatörü ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Hafize Yıldız Ailenin kendi üyelerine ve topluma karşı sorumluluğu olduğunu ifade etti. Yıldız, Aile, toplumumuzda maneviyatı ön plana çıkaran; eşlere, gençlere, büyüklerimize, her bir ferdimize; sevgi, saygı, güven ve huzur ortamı sağlayarak toplumumuzu oluşturan bireylerin özverili, merhametli, insancıl, yardımsever, iyi niyetli, faydalı, sorumluluk sahibi ve daha nice güzel özellikler kazanmasını sağlayan, kendi iç huzuruna kavuşmasını, kendine yetmesini, kendine yetip çevresine ve toplumuna faydalı olmasını sağlayan bir yapıdır? diye konuştu.

TOPLUMU ETKİLEMEKTE

Yıldız proje hakkında verdiği bilgi, ?Huzurlu ve dengeli bir aile ortamında yetişen fertlerle toplumun sorunlarına kökten çözümler getirilebilir .Aile bireyi her yönden yetiştirdiği gibi, kendisini toplumda en iyi şekilde temsil eden sosyal bir fert haline getirmelidir. Aile toplumun özüdür, onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir Bir memleketin yükselmesi, aile bağlarına bağlıdır.Fakat hepinizin takdir edeceği gibi değişen dünya düzeninde toplumumuzdaki çoğu bireyin değişen şartlara uyum sağlamak adına, çağın tüketici ve acele cihaline ayak uydurarak manevi değerlerimizden uzaklaşıp daha maddesel davrandığını buna bağlı olarak da aile bağlarında kopma, kişiliklerde zayıflama ve ruhen çöküşlerin yaşandığını görmekteyiz .Aile içi çatışmaların varlığı, aile bireyinin davranışlarıyla tezahür etmekte ve toplumu etkilemektedir? şeklinde konuştu 

BİR YIL SÜRECEK

Projenin bir yıl süreceğini belirten Yıldız, ?Suçlu insanlara baktığımızda aile yapısı sağlam olmayan, ailesel birlikteliğin tesis edilememiş ailelerin fertleri oldukları gözden kaçmamaktadır. Tüm bu sebeplerle projemizdeki amacımız; toplumumuzun yapı taşı olan ailemizi birlik ve beraberlik içinde hoşgörü ve anlayışla tutarak toplumsal geleceğimizi daha güzel yarınlar için inşa etmektir. Projemiz kapsamında halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda avukat, psikolog, sosyolog, aile danışmanı gibi uzman personelleri birebir, seminer, terapi, grup görüşmeleri sağlayacak şekilde derneğimiz bünyesinde görevlendirmiş bulunmaktayız. Projemizden istifade etmek isteyen katılımcılar derneğimize gelerek kayıt yaptırabilir. KIYAD Ailesi olarak maddi ve manevi her türlü yardıma hazırız? dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli