Anahtar Kelimeler: Korkmaz verdi

Korkmaz ders verdi

Korkmaz ders verdi

Hizmetlerini tek tek anlattı

İşte hizmet böyle olur

 

 

Başarısızlığını örtmek için her fırsatta eski belediye başkanlarını suçlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya yönelik açıklama yapan Kırıkkale eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz adeta ders verdi.

 

DERS VERİR GİBİ OLDU

Başarısızlığını örtmek için her fırsatta eski belediye başkanlarını suçlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya yönelik açıklama yapan Kırıkkale eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz adeta ders verdi. Eski Başkan Korkmaz, kendisine yönelik olarak Saygılı tarafından yürütülen ithamlara artık kayıtsız kalamayacağını belirttiği açıklamasında Saygılı’ya ders verir bir açıklamada bulundu. Korkmaz, kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı ve kamuoyunun Saygılı ile kendisinin hizmetlerine kıyaslamasına vesile oldu. İşte o açıklamanın hizmet bölümü: 

 

NELER YAPTI NELER?

Kendi döneminde yapılanları sıralayan eski Başkan Veli Korkmaz “10 yıl boyunca 1950 km uzunluğunda 3.500.000 m3 kilit parke,1100 km uzunluğunda asfalt, Otobüs Terminali, Doğalgaz çalışması, Nokta Mevkiinde bulvar düzenlemesi, Alışveriş merkezi, otel inşaatı ve Cami ile park düzenlemesi, Kesimhane Hayvan Pazarı, Hayvan Bakımevi, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, Katı Atık Düzenli Depo ve Ayrıştırma Tesisi, Tıbbi Atık ve Elektrik Enerjisi Üretimi, Şehitlik ve Mezarlık Düzenlemesi, Atatürk Bulvarı üzerinde kurulu Cumartesi Pazarının kaldırılması ve Bulvar Düzenlemesi, Semt Pazarları, İtfaiye Binası, Çağrı Merkezinin kurulması, Doğalgaz çalışması, Meclis Salonu, Nikah Salonu, İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesinin 64.000 m3 seviyesine çıkarılması, Atıksu Arıtma Tesisinin kurulması, Nokta Mevkiinin düzenlenmesi, Sayısız Park ve Yeşil Alan ile Ağaçlandırma Çalışmaları ile ilimiz 10 yıl içerisinde hakkettiği hizmetlere kavuşmuştur. 

 

HEPSİ ENVANTERDE VAR

10 yıl içerisinde halkımızı mağdur eden, hayatı çekilmez hal getiren hatta dar gelirli vatandaşları damacana su almaya mecbur bırakan su kesintileri yaşanmamıştır. Kiralık araç konusunda Belediyenin envanterinde tüm bilgiler mevcuttur. Belediyenin hiçbir aracı yoktu demek gerçekleri asla yansıtmamaktadır. 2004 yılında 112 milyon TL borç ile devraldığımız Kırıkkale Belediyesini 2014 yılında 160 milyon lira borç ile devredilmiş ve 355 milyon lira yatırım yapılmıştır. 1000 civarında toplam personel sayısı ile devrettiğimiz Kırıkkale Belediyesinde kadrolu işçi ve memura maaş borcumuz asla yoktu. 

 

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Şirket çalışanlarının Belediye yetkisi dışında yaşadıkları maaş sıkıntısını tüm personele yansıtmak ve sürekli geçmişe yönelik bir itham yer yer de iftira konusu yapmak siyaseten insaf ölçüleri ile bağdaşmamaktadır. Hali hazır da Kırıkkale Belediyesinin ne kadar borcu olduğu konusu da muammadır. Görevde bulundukları 10 yıl boyunca kendilerini öne çıkaracak hiçbir hizmeti öne çıkaramayanların sürekli geçmişi eleştirmesi ve bunu yaparken de yanıltıcı bilgiler sunmasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

 

GERÇEK SORUNLARDAN KAÇIYOR

Korkmaz yaptığı çalışmaların listesini yayınlarken, Saygılı’nın ise listesi o kadar da kabarık değil. Söz verdiği halde bir çok projeyi gerçekleştirmeyen Saygılı, meydanın altına oto park yapacaktı, Ardiyeciler Sitesi’ni ıslah edecekti, Kaletepe’ye sosyal tesis yapacaktı, Çoruhözü Deresi’ni ıslah edecekti. Saygılı bir çok projesini yapmadığı gibi neden yapmadığını da hiç açıklamadı. Osmanlı evleri yaptı, birkaç mahalleye muhtar evi, minibüs durağı ve mahalle konağı yaptı. Kırıkkale halkının gerçek ihtiyaçları olan alt yapı, bozuk yollar, kaldırımlar, parklar, akmayan ve içilmeyen sularla ilgili hiçbir çalışması olmadı. Bunun göstergesi ise patlayan borular, kesilen sular, pis kokan şehir gösteriliyor.

 

KÜÇÜK ÇAPLI İŞLER YAPTI

Kibirli yapısı ile dikkat çeken ve kendi ifadesi ile bunu doğrulayan, seçimden seçime sokağa inen, insanlardan ve gazetecilerden projeleri sorulacağı için sanki özellikle uzak duran Saygılı, Korkmaz’ın hizmetlerinin adeta keyfini sürdü ve tadını çıkardı gibi bir durum söz konusu oldu. Halkın gerçek ihtiyacı olmayan Bilim Merkezi ve Buz Pateni Pisti gibi küçük çaplı sosyal hizmet çalışmaları ile reklamını yapmaya çalışan Saygılı(ya büyük tepki var. Özellikle de EDS’ler ile ilgili tepki çok dikkat çekiyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı