Anahtar Kelimeler: KORSAN KASAPLARA CEZA YAĞDI

KORSAN KASAPLARA CEZA YAĞDI

KORSAN KASAPLARA CEZA YAĞDI

KORSAN KASAPLARA CEZA YAĞDI

Valilik´te çalışma yapılacak

Başbakan Yıldırım açıkladı, açığa alınan kamu personelleri için valiliklerde kriz masası kurulacak. Kırıkkale Valiliğinde bugünden itibaren bu yönde bir ekip oluşturularak çalışma yapılması bekleniyor.

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı´nda Vilayetler Evi´nde Valiler Toplantısı´nda konuşuyor. Başbakan Binali Yıldırım, valileri FETÖ ile mücadele konusunda uyardı. Kamuda FETÖ´cülerin tasfiyesinde ´Kılı kırk yaracaksınız´ diyen Başbakan, "İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj herkese. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaate yönelik iş yaparken de sonuna kadar korkun. Mesele ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi.

HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN

Vatandaşa en yakın duran, vatandaşın her türlü derdi ile ilgilenen mahalli yönetimlerdir. Biz buradan gördüğümüzün sizin gördüğünüzle aynı olmadığını biliyorum. Biz Ankara´da bazı şeyleri yazıyoruz, çiziyoruz, talimatları gönderiyoruz. Ama oradaki her şeyin çiçek gibi olmadığını biliyoruz, oralara gittiğimizde sorunları görüyoruz. merkez teşkilatların saha neler olup bittiğini sürekli izlemesi gerek. Burada bütün suçu Ankara´ya atmak doğru değil. Masada çalışmak ile sahada çalışmak farklı. Memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Bunu böyle yaparsam nasıl olur diye düşünür. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası sonuna kadar yapabilirsiniz. Menfaate yönelik iş yaparsanız da sonuna kadar korkun. Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Her şeyi dört dörtlük yapmaya kalkışırsanız işi yapamazsınız. Bir tercih yapacaksınız. İş mi yoksa mevzuatımı kollayacaksınız. Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise, hata yapın. Ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainlikte yok.

MİLLETİN MORALE İHTİYACI VAR

15 Temmuz´da bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamd olsun milletimizin cesareti, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin iradesiyle, yüce Meclisimizin milli irade konusunda koyduğu kararlılıkla bu belayı defettik. Bu belanın hasarları, ölçümü ve tamiriyle meşgulüz. Bu yetmezmiş gibi bu bölücü terör belası da işbaşında. Çok yoğun bir faaliyet içerisinde. İki tane önemli konumuz var. Terörün tek bir gündem olmasına lütfen izin vermeyin. Milletin morale, güzel şeyler duymaya ihtiyacı var.

ÖLÇÜMÜZ 17-25 ARALIK FETÖ

Darbe girişimi ile birlikte malumunuz açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi var. Kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, yaş ve kurunun bir arada yandığı şeklinde şikayetler geliyor. İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj karar veren herkesedir. Biz her dairede, her kurumda inceleme yapacak şansa sahip değiliz. Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka şansımız yok.Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçümüz belli. Bizim için nicelik 17-15 Aralık sonrasıdır. o günden sonra bu örgütle irtibatı olan varsa bunların masum görülmesi asla düşünülemez.

81 İLDE KRİZ MASASI KURUYORUZ

Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tepsitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat´tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor. Böyle bir örgütle karşı karşıyayız. Bu konularda ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara asla ve asla izin verelim. OHAL´le jandarma ve sahil güvenlik İçişlerine bağlandı. Bu taşrada hissedilmedi. O yüzden oradaki sevk ve idarede bu hususu gözden uzak tutmayın. Emniyete ne kadar önem veriyorsanız jandarmaya da önem verin. İkisi bir olunca yönettiğiniz ildeki asayiş çok daha rahat bir şekilde sağlanacak. Bu kurumlar arasında bir uyumsuzluk çıkarsa, o zaman zafiyet var demektir, büyük sıkıntı kapıda demektir. Bu konulara dikkat etmenizi istiyorum. Zamanı etkin kullanacaksınız, terörle mücadelede daha hızlı ve esnek hareket edeceksiniz.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli