Anahtar Kelimeler: Köyde aşure etkinliği

Köyde aşure etkinliği

Köyde aşure etkinliği

Köyde aşure etkinliği

Her sene geleneksel olarak yapılan Küçükavşar köyü aşurede buluşmasına yoğun katılım gerçekleşti. Etkinlikte vatandaşlar birlik ve beraberlik örneği sergilediler.

 AŞURE ETKİNLİĞİ YAPILDI

Küçükavşar köyünde düzenlenen aşure programına AK Parti Delice İl Genel Meclis Üyesi Adem Gökdere, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Uluğ, partililer ve vatandaşlar katıldılar.  Aşureye kendilerini davet eden Küçükavşar köylülerine teşekkür eden AK Parti Delice İl Genel Meclis Üyesi Adem Gökdere, "Herkesin emeklerini sağlık Allah´ü Teala bizleri birlikten beraberlikten ayırmasın. Muharrem´in onuncu gününe Aşure Günü (10 Muharrem 1433/5 Aralık 2011 Pazartesi), dokuzuncu günü ile onuncu günü arasındaki geceye de Aşure Gecesi denir. Muharrem ayı, Kur´ân-ı kerîmde kıymet verilen dört aydan biridir. Aşure Gecesi, bu ayın en kıymetli gecesidir."

İLAHİ BEREKET VE FEYZİN

K Parti İlçe Başkanı Hüseyin Uluğ, ise, "Muharrem Ayı ve Aşure Günü "Şehrullahi´l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah´ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah´ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah´ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir. Âşura Günü ise Muharrem´in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Bugüne "Âşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. "

KERBELA KARANLIĞI

Uluğ, "İşte böylesine mânalı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün ve gece, Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlana gelmiştir. Bugünlerde ibadet için daha çok zaman ayırmışlar, başka günlere nisbetle daha fazla hayır hasenatta bulunmuşlardır. Çünkü, Cenab-ı Hakkın bugünlerde yapılan ibadetleri, edilen tevbeleri kabul edeceğine dair hadisler mevcuttur. Âşura gününün manevi ve berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir. 61. hicret yılının Muharrem´ine ait 10. gününde Hazret-i İmam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken Sinan bin Enes isimli bir hain tarafından Kerbelâ´da hunharca şehit edilmiştir. Bu gadr ve zulmün arkasında Emevi Halifesi Yezid, vardır. Yarım asır öncesinden Peygamberimizin bizzat haber verildiği bu ciğerleri yakan olay Hazret-i Hüseyin´i Cennet gençlerinin efendisi olma şanına yüceltmiştir."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli