Anahtar Kelimeler: Köyde yaralar sarılıyor

Köyde yaralar sarılıyor

Köyde yaralar sarılıyor

Kırıkkale’de etkili yağışlarla birlikte sel felaketi yaşayan köylerde zarar tespitleri sürüyor. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Harun Oğuz, sel felaketinin yarattığı izleri yerinde inceledi.

KÖYDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’yi de etkisi altına alan yağışlar sonucu sel felaketlerinin verdiği zararlar ilçeler ve köylerde yaşamı olumsuz etkiledi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Harun Oğuz ile birlikte yağışlardan etkilenen köylerdeki zararları yerinde görmek üzere Sulakyurt ilçesi Danacı köyünde incelemelerde bulundu. Sel sularının yarattığı izleri ıslah etmek üzere başlayan çalışmaları Vali Tekbıyıkoğlu ve Meclis Başkanı Oğuz, yakından takip etti. Yaşamı olumsuz etkileyen sel felaketlerine hazırlıklı olunması amacıyla dereler ve köprülerdeki çalışmaları yakından takip eden Vali Tekbıyıkoğlu ve Başkan Oğuz, zarar gören yöre halkına geçmişolsun dileklerinde bulundular.

 

VALİ İNCELEME YAPTI

Sulakyurt ilçesi Danacı köyünde yağışlarla birlikte oluşan sel suları derelerde büyük kum birikintilerine yol açarken, köprülerden ulaşım ise güçlükle yapılıyordu. Vali Tekbıyıkoğlu’nun talimatlarıyla İl Özel idaresine bağlı araçlarla ulaşım sağlanmaya çalışılıyor. İlçe ve köylerde vatandaşların gördüğünü zarar tespitlerine ise devam ediliyor. Şu ana kadar Keskin, Sulakyurt, Delice, Yahşihan, Bahşılı, Karakeçili, Balışeyh ve bağlı köylerin bir çoğu yağışlardan önemli ölçüde etkilenmiş ve zarar görmüştü.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu