Anahtar Kelimeler: Köylere büyük destek

Köylere büyük destek

Köylere büyük destek

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanlığı'nda Kırıkkale'nin köyleri için önemli konular görüşüldü. Yapılacak yatırımlar için ayrılan bütçe miktarları belirlendi.

ÖZEL İDARE DESTEĞİ

Kırıkkale Valiliği köylerin durumlarını yakından takip ederek eksiklikleri belirliyor. Belirlenen eksiklikler İl Özel İdaresi toplantılarında görüşülerek yapılacak çalışmalara ve ayrılacak bütçelere karar veriliyor. Özellikle Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu köyleri gezerek eksiklikleri bizzat kendisi kontrol ediyor. Yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Birçok köyde yenileme ve yeniden yapım işleri yapılacak.

Alçılı-Doğanören köyleri arasındaki beton yol çalışmaları son aşamaya geldi.

 

NELER YAPILACAK?

Balışeyh İlçesi Kırlangıç Köyü ile Keskin İlçesi Yeniyapan Köyü İmam Evi yapımlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan, Kırlangıç Köyü için 150.000,00.-TL. Yeniyapan Köyü için 100.000,00.-TL. olmak üzere toplam 250.000,00.-TL. ödeneğin, İl Özel İdare Bütçesinden karşılanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi. Ceritmüminli-Eroğlu köyleri arasındaki 11.4 km'lik beton yolu çalışmasını başladı.

 

ENERJİ SİSTEMİ KURULACAK

Sulakyurt İlçesi Danacı Köyünde köylülerce yapımına başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Güneş Enerji Sisteminin kurulması çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 150.000,00.-TL. ödeneğin Sulakyurt Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarma yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

 

KÖY KONAKLARI YAPILACAK

Karakeçili İlçesi Akkoşan ve Sülübük Köylerinde yapımlarına ihtiyaç duyulan Köy Konaklarını yapımı için İl Özel İdare Bütçesinden toplam 200.000,00.-TL. ödenek yardımı yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi. Alçılı-Doğanören köyleri arasındaki beton yol çalışmaları tamamlanmak üzere.

 

YOLLAR YENİLENECEK

Sulakyurt İlçesi Yeşilyazı-Güzelyurt-Danacı köy yolları ile Sulakyurt-Ağaylı-Sarıkızlı-Sofularçiftliği köy yollarında kış aylarından çıkılması ve ulaşımı kötü yönde etkileyen bozulmalar nedeniyle, yollarda İl Özel İdaresince acilen yama çalışması yapılması ve yapılan çalışmalar var ise neler olduğu hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

 

MEZARLIK DUVARI YAPIMI

Keskin İlçesi Ceritkale Köyü mezarlık ihata duvarı yapımında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 40.000,00.-TL. ödeneğin, İl Özel İdare Bütçesinden karşılanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı