Köylünün umudu Hamzalı Barajı

Köylünün umudu Hamzalı Barajı

Köylünün umudu Hamzalı Barajı

Barajın kolları yapılıyor

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesi sınırlarında Hamzalı beldesinin arazisinde kurulan baraj göleti su toplamaya devam ederken, barajın kulları da uzanmaya başladı.

BÜYÜK BİR AVANTAJ

Barajın faaliyete geçmesi ile birlikte 95 bin 550 dönüm arazi suya kavuşturulacak. Yaklaşık iki yıl önce 90 trilyonluk ihale ile başlatılan projeyle Çankırı´ya ait 12, Kaleciğe Bağlı 4, ve Sulakyurt´a bağlı 1 Belde ile 4 köy arazisi suya kavuşturulmuş olacak. Projenin gelecek yılın ortalarında tamamlanması bekleniyor. Ankara´nın Kalecik ilçesi ile Sulakyurt ve Kızılırmak yörelerinde belirlenen 94 kilometrelik ana kanallar ve yan kanallarla birlikte 210 kilometrelik alanlardaki arazilerin suya kavuşturulacağı belirtildi. Baraj su toplamaya başladı. Kanalların yapımına da başlanmış durumda.

İKİ KATINA ÇIKACAK

Projenin tamamlanması ve yörenin suya kavuşması durumunda ise özellikle çeltik üretiminin yörede 2 katına çıkacağı ve mevcut ürünler yerine su sayesinde daha farklı alternatif ürünlerin de bu yörelerdeki tarlalara ekileceğinin planlandığı bildirildi. Yöre halkı barajın ve kanalların bir an önce tamamlanmasını bekliyor. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı