Kozmik Oda'da Kırıkkale'de varmış!

Kozmik Oda

Kozmik Oda'da Kırıkkale'de varmış!

Gizli sırlar ortaya çıktı!

Kırıkkale'ye ilgili bilgi ne?

Kozmik Oda ile ilgili dava konusunda bütün sırlar ortaya çıktı. Aralarında Kırıkkale'nin de yer aldığı bazı gizli bilgiler artı herkesin dilinde.

Sırlar ortalığa saçıldı!

Kozmik oda soruşturmasında çalınan devlet sırları; evrak kayıt defteri, seminer dosyası, yardımcı kuvvetler listesi, eğitim ve öğretim yönergesi gibi dosyalardan oluşuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a suikast girişimi iddiasıyla başlatılan "kozmik oda" soruşturmasında takipsizlik kararı verdi. Kararın satır aralarında, "kozmik oda" olarak adlandırılan Genelkurmay Seferberlik Tetkik Dairesi`nde yapılan aramada elde edilen belgelerin kopyalanarak çalındığına yer verildi

Kozmik odada yapılan aramada alındığı belirtilen "devlet sırrı" niteliğindeki belgelerin ayrıntılarına ulaşıldı.

İşte o belgelerden bazıları

Seminer dosyası 2003/1: Yedek personel işlemleri, siyah personel, yardımcı kuvvetler, koruculardan faydalanma, oy tabanındaki hareketlilik, partiler sistemi, tarikatlar, azınlıklar, yeni kurulması gereken gerilla birlikleri konularını içeriyor. İş takip: 2002-2009 yıllarını kapsayan iş takip çizelgesi. Kontrollü evrak kayıt defteri: 1 9 Aralık 2002 tarihinden 17 Kasım 2009 tarihinde kadar olan dönemdeki bölümler yer alıyor.

Kırıkkale belgesi ne?

Seferberlik Bölge Başkanlığı: Sorumluluk bölgesi vali ve belediye başkanlarının isimlerinin yer aldığı belge ve kayıtlar. Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Eskişehir, Isparta, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat illerinin vali ve belediye başkanlarının adlarının bulunduğu, bu illerin erkek-kadın nüfus ile toplam nüfus sayılarının yer aldığı listeler. Çizelgelerde il il beyaz personel, siyah personel, yeşil personel, turuncu personel, yardımcı kuvvet sayıları da gösteriliyor. Bir başka çizelgede ise bu personellerin isimleri yer alıyor.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli