Anahtar Kelimeler: KTSO’da UMEM Toplantısı

KTSO'da UMEM Toplantısı

KTSO

KTSO'da UMEM Toplantısı

Çalışma bilgisi verildi

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi Şubat ayı olağan toplantısı 27 Şubat günü Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu toplantı salonunda yapıldı.

Kurslar düzenlenecek

Toplantıya Kırıkkale Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem GÖK, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım ULU, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ümit Yaşar GÜRSOY ve kurs yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda UMEM Beceri' 10 kapsamında özel sektörlerin kurs yönetim birimi üyeleri tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyaret sırasında işverenlerden alınan talep doğrultusunda CNC Torna Tezgâh Operatörü kursu açılacağı kararı alınmıştır. Ayrıca Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında Kurs Yönetim Kurulu üyeleri ekip oluşturarak İlimizdeki tüm işletmeler ziyaret edilerek temininde güçlük çekilen meslekler tespit edilip kurslar düzenlenecektir.

Ortak proje

Toplantıda konuşan Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, ” Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamındaki proje ilk olarak 2010 yılında yapılmış olup, sadece Türkiye'de uygulanmaktadır. UMEM projesi ile İŞKUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin ve özellikle de teknik alanlardaki mesleki eğitimin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile uyumlu hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulması, işsizlere yönelik temel mesleki eğitim, mesleki gelişim ve meslekte yenileme eğitimlerinin verilmesi, başarılı kursiyerlerin staja yerleştirilmesi ve son aşama olarak da başarılı stajyerlerin istihdamının sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Sorunlar çözülecek

İl Müdürü Ulu, ”UMEM projesine katılan kursiyerlerin günlük 25 TL cep harçlığı ile genel sağlık sigortası primleri ve meslek hastalıkları sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecektir” dedi. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök de,  Kırıkkale'de mesleksizlik sorununu İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak çözeceklerini, Kırıkkale'nin yararı için ellerinden ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli