Anahtar Kelimeler: destek olacak

KÜ destek olacak

KÜ destek olacak

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, denetimli serbestliğe tabi olan şahısların hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için iş birliği protokolü imzalandı.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Mahkemelerce Haklarında Tedbir Kararı Verilen Hükümlülerin Rehberlik ve İyileştirme Çalışmalarına İlişkini İkili İşbirliği Protokolü” imzalandı. Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan protokol imza törenine Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erman Yükseltürk, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güvenç Arslan, Doç. Dr. Rumeysa Akgün, Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan ve Denetimli Serbestlik Memuru Ali Şahin katıldı.

 

ÇALIŞMA ANLATILDI

Üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme alanında olduğu kadar toplumsal katkı alanında da önemli sorumlulukları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “ Bugün Sayın Başsavcımızın istekleri doğrultusunda güzel bir protokol imzalayacağız. Denetimli serbestliğe tabi olan vatandaşlarımızın bu süre zarfında hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için Cumhuriyet Başsavcılığımız ile ikili işbirliği yapacağız. Bazı fakültelerimizin dekanları ve hocalarımız da bugün aramızda bulunuyor. Aslında bu protokol bütün fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın ilgi alanında olması gereken bir konuyu ele alıyor. O vatandaşlarımızın uyum sağlamalarını ve toplumla iletişimlerini kolaylaştırmak, maddi ve manevi anlamda destek olmak, sosyal hayatta toplumsal ve bireysel iyilik halinin devamının sağlanması açısından önem taşıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Üniversitemiz işbirliğiyle en kısa zamanda proje taslağı oluşturarak denetimli serbestliğe tabi olan vatandaşlarımıza katkı sağlayacak çalışmaların çerçevesini oluşturacağız. Böyle bir çalışma içinde olmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ederim” dedi. Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan’ın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve faaliyetleri hakkında yaptığı konuşma ile devam eden program, katılımcıların ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunması ve protokolün imzalanması son buldu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu