Anahtar Kelimeler: festivale katıldı

KÜ festivale katıldı

KÜ festivale katıldı

Kırıkkale Üniversitesi Kepez Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlendiği Antalya Bilim Festivali'nde (BilimFEST) yeni teknoloji ürünler sergilendi.

FESTİVALE KATILDILAR

Kırıkkale Üniversitesi Kepez Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlendiği Antalya Bilim Festivali'nde (BilimFEST) yeni teknoloji ürünler sergilendi. Kırıkkale Üniversitesi Kepez Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlendiği Antalya Bilim Festivali'nde (BilimFEST) yeni teknoloji ürünler sergilendi. Dokumapark`taki 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen festivale, TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, Türkiye Uzay Ajansı, üniversiteler, teknokentler başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten kurumların yanı sıra üniversiteler, okullar ve çeşitli kamu kurumları katıldı.

 

BİLGİ VERİLDİ

Üniversitemiz Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlen Antalya Bilim Festivali'ne (BİLİMFEST) katıldı. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda ve Üniversitemiz Teknoparkı'nın destekleriyle farklı akademik birimlerimizden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin üretmiş olduğu projeler Antalya Bilim Festivali’nde sergilendi. Yoğun ilgi gören Üniversitemiz standını ziyaret eden öğrencilere 3 boyutlu yazıcı yapımı, görme engelliler için akıllı baston, uzaktan kontrollü hava aracı ve güneş panelli aydınlatma projeleri hakkında öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından bilgi verilerek projelerin çalışma prensipleri uygulamalı olarak anlatılıyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu