Anahtar Kelimeler: hedefi açıklandı

KÜ hedefi açıklandı

KÜ hedefi açıklandı

BASIN TOPLANTISI YAPTI

 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan Kırıkkale'de bulunan basın mensupları ile bir araya gelerek, 2022-2023 yılları arasındaki bir yıllık süreçte yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Hedeflerinin uluslararası projeler olduğunu belirtti.

 

BASIN TOPLANTISI YAPTI

Toplantıda şu açıklamalar yapıldı ve bilgiler verildi: “Kırıkkale Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya Rektör yardımcıları da katıldı. Üniversitede son bir yılda gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Rektör Aslan'ın en çok önem verdiği projelerin başında yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği geliyor. Eğitim ve araştırma alanında gerçekleştirilen çalışmalarla sunuma başlayan Rektör Aslan, şu ifadeleri kullandı: Üniversitemiz, Kırıkkale Barosu ile lisansüstü eğitim iş birliği protokolü imzaladı. Üniversitemiz, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile tezsiz yüksek lisans programları iş birliği protokolü imzaladı.

 

RUHSAT ALINDI

Ayrıca Veteriner Fakültesi Teşhis ve Analiz Laboratuvarına "yeterli" ruhsat verilmiştir. Laboratuvarımızda bakteriyolojik, biyokimyasal, parazitolojik ve patolojik teşhisler yapılmakta olup Kırıkkale ve diğer illerde yetiştirilen hayvanların hastalıklarının teşhisi konusunda bölgedeki yetiştiricilere (90) ve veteriner hekimlere (10) yardım ve destek sağlanmaktadır.

 

4 YENİ BÖLÜM 

Üniversitemiz bünyesine 4 yeni bölüm ve 7 yeni program eklenmiştir. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (40 kayıt), Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü (34 kayıt), Geleneksel Türk Sanatları Bölümü (5 kayıt), Endüstriyel Tasarım Bölümü (39 kayıt), Delice Meslek Yüksekokulu'nda Bağcılık Programı (2 kayıt), Bitki Koruma Programı (21 kayıt), Kırıkkale Meslek Yüksekokulu'nda Atçılık ve Antrenörlüğü Programı (40 kayıt), İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı (62 kayıt), Polimer Teknolojisi Programı (41 kayıt), Silah Sanayi Teknikerliği Programı (64 kayıt), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Evde Hasta Bakımı Programı (50 kayıt) başlamıştır.

 

SAYILARI ARTTI

Ayrıca üniversitemiz bünyesinde 4 yeni doktora bölümü ve 6 yeni yüksek lisans programı başlatılmıştır. Bu programlar arasında Çeviribilim (1 kayıt), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (1 kayıt), Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme (9 kayıt), Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı (21 kayıt), Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Veterinerlik İç Hastalıkları (3 kayıt), Antrenman ve Hareket Bilimleri (1 kayıt), Sosyal Hizmet (20 kayıt), Rekreasyon (5 kayıt), Beslenme ve Diyetetik (6 kayıt), Hemşirelik Esasları (7 kayıt) gibi programlar bulunmaktadır.

 

DÜNYA SIRALAMASI

Üniversitenin dünya üniversiteler sıralamasındaki başarılarına da değinen Rektör Aslan, Üniversitemiz 2024 yılında Times Higher Education (THE) dünya üniversite sıralamasında klinik ve sağlık tıp, diş hekimliği, diğer sağlık (hemşirelik ve sağlık hizmetleri dahil), fiziksel bilimler, matematik ve istatistik, fizik ve astronomi, kimya, jeoloji, çevre, kara ve deniz bilimleri alanlarında 1001+ bandında yer aldığını belirtti.

 

TSE BELGELERİ YENİLENDİ

Ayrıca üniversitemiz Avrupa Birliği projesi kabul edilmiş, iş birliği protokolleri imzalanmış ve akademik personel değişimleri gerçekleştirilmiştir. Üniversitemizdeki akademik personel sayısı artarken TSE belgeleri yenilenmiş ve üniversiteye yeni tesisler eklenmiştir.

 

GELECEK YIL PLANLANANLAR

Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Bölümü Kurulması. Gıda Güvenliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurulması Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü/Programı Açılması Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kurulması, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının Açılması Göçmen Çocuk ve Kadınlara Yönelik Konferans, Seminer ve Hizmet İçi Eğitimler Düzenlenmesi Sağlık, Zindelik ve Spor Merkezinin Kurulması. Sağlıklı Yaşlanma Merkezinin Kurulması. Kültürel Varlıkların Dijital Dokümana Dönüştürüleceği Dijital Arşiv Ofisinin Kurulması. Sanal Gerçeklik Ortam Tasarımcılığı Programlarının Açılması. Kırıkkale Tohum Bankası ve Bitki Müzesinin Kurulması. Teknopark e-atölye Şirketinin Kurulması. Yaşlıların Bilgi ve Görgülerini Gençlere Aktarılacağı Etkinliklerin Düzenlenmesi.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı