Anahtar Kelimeler: hukuki söyleşi

KÜ´de hukuki söyleşi

KÜ´de hukuki söyleşi

KÜ´de hukuki söyleşi

Kırıkkale Üniversitesi Türk Hukuk Topluluğu tarafından ?Hukuki Söyleşi? etkinliği düzenlendi. Programa konuşmacı olarak eski mezunlardan Avukat Merve Türkmen Kaplan ve Avukat Mustafa Murat Kaplan katıldı.

BİRÇOK ENDİŞE YAŞADIK

Mezun olunduğunda hangi endişelerin yaşadığını dile getiren Avukat Merve Türkmen Kaplan, ?Mezun olduğumda kafamda hep şu vardı: acaba Avukat mı olmalıyım? Hâkim mi olmalıyım? Savcı mı olmalıyım? Avukatlık için illa esnaf bir aileden gelmek mi gerek? Kim bize iş verecek? Uygulama kısmında biz bunları nasıl faaliyete geçireceğiz? Uygulama kısmında ya bir eksiğimiz olursa gibi birçok endişe yaşadık? diye konuştu.

BAŞARILI OLUNACAK

Avukatlık yapacak arkadaşların disiplinli ve prensipli çalışması gerektiğini belirten Avukat Merve Türkmen Kaplan, şunları söyledi: ?Stajyer arkadaşlara hep şunu söylüyorum, size de aynı şeyi söyleyeceğim. Hiçbirimiz hiçbir şey bilmiyorduk. Ofisimizi açarken, hukuki anlamda birilerinin vekilliğini üstlenip işlerimizi yaparken zaten bu işleri bilerek başlamadık. Evet, kitapların okunması ve bilgi anlamında bunların alınması bambaşka bir olay; uygulama kısmı bambaşka bir olay. Öğrendiğiniz bilgileri uygulamaya dökmeniz gerekmekte. Tabii böyle bir noktada ister istemez tedirginlik yaşıyorsunuz ama ben hep şunu söylüyorum kişinin disiplinli çalışmasıyla, prensipli çalışmasıyla alakalı. Avukatlık da sevmediğimiz zaman yapılması zor olan bir meslek.

SEVEREK YAPIYORUM

Ben yıllardır çok severek yapıyorum bu işi. Onun için okumak, araştırmak, yeni şeyler öğrenmek ve buna da istekli olmanız lazım. Dolayısıyla kişi istekli olduğu takdirde ve disiplinli bir çalışma sistemi oluşturduğu takdirde ben avukatlıkta başarılı olunacağını düşünüyorum. Avukatlık mesleğinde hangi üniversiteden mezun olunduğundan çok kişinin kendini geliştirmesi daha önemlidir. Avukatlık düşünen arkadaşlar varsa staja başlar başlamaz muhakkak bir avukat yanında uygulama kısmını görmelerini tavsiye ediyorum. Staj yaparken sadece bir alanda davalara bakan bir ofise girmektense çeşitliliği olan bir ofiste bulunmanız kendinizi tanımanız açısından, hangi alana yatkın olduğunuzu tespit etme açısından daha önemli olabilir? dedi.

DAHA İYİ OLACAKTIR

Avukat Mustafa Murat Kaplan, Mesleğe serbest avukat olarak başlamaktansa bir hukuk bürosu altında ya da bir kurum vekili olarak başlamanın daha sağlıklı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Avukat Mustafa Murat Kaplan, ?Kendinize muhakkak spesifik bir alan belirleyiniz. Bir meslektaşınız olarak benim size tavsiyem spesifik bir alan tercih edin ve bu alanda bir başarı ortaya koymaya çalışın. Gerçekten bu konuda Türkiye´de çalışma alanının oldukça iyi olduğu branşlar söz konusu ama bunun yanı sıra Ülkemizde avukatların çok fazla kafa yormadığı alanlar da söz konusu. Örneğin rekabet hukuku, vergi davaları. İşte kendinize böyle spesifik alan belirlerseniz ilerleyen dönemde size getirisinin daha iyi olacağı inancındayım? şeklinde konuştu. Söyleşi, Avukat Merve Türkmen Kaplan ve Avukat Mustafa Murat Kaplan´a plaket verilmesi ile sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu