Anahtar Kelimeler: mezuniyet coşkusu

KÜ´de mezuniyet coşkusu

KÜ´de mezuniyet coşkusu

KÜ´de mezuniyet coşkusu

Mezuniyet töreni yapıldı

Kırıkkale Üniversitesinin (KÜ) 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız burada yaptığı konuşmada, 90 farklı programdan 12 bin 105 öğrencinin mezun olan öğrencilere meslek kazandırdıklarını söyledi.

12 BİN 105 ÖĞRENCİYİ MEZUN OLDU

Başpınar Stadyumu´ndaki törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve öğrenciler ve velileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 90 farklı programdan mezun olan öğrencilere meslek kazandırdıklarını söyledi. Kırıkkale Üniversitesinin 1992 yılında kurulmuş, Türkiye´nin kıdemli üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Yıldız, "12 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde toplam 33 bin 621 öğrencisi olan üniversitemizde 12 bin 105 öğrenciyi uğurluyoruz. Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak en önemli gücümüz olacaksınız." diye konuştu.

BİN 218 ÖĞRETİM ELEMANI

Yıldız, ?600´ü öğretim üyesi olmak üzere, 1.218 öğretim elemanı ve 878´i idari personel olmak üzere toplam 2 bin 96 personelimizle bu kutlu görevi sürdürüyoruz. Her yıl hızlı bir şekilde büyüyen Üniversitemiz, uğurladığı bu gençlerin yerine artan sayılarda yeni öğrenciler alıyor. İlave akademik birim ve programlarla hizmet alanını genişletiyor. Önümüzdeki öğretim yılında üniversitemize 8000´in üzerinde öğrencinin gelmesini bekliyoruz. 2016-2017 öğretim yılında mevcut bölüm ve programlarımıza ilaveten  Fen-Edebiyat Fakültesi´nde Fransızca Mütercim-Tercümanlık İkinci Öğretim programına Eğitim Fakültesi´nde İlköğretim Bölümü Matemetik Öğretmenliği Bölümü´ne Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını açarak öğrenci alacağız. sizleri mesleki bir unvan kazanmış kişiler olarak üniversitemizden uğurluyoruz. Hayatınızın en verimli döneminde birlikte olduğunuz bizlerle ve arkadaşlarınızla vedalaşıyorsunuz. Ayrılmanın burukluğunu biz de sizlerle birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda sizinle birlikte başarmış olmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz.  Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak, en önemli gücümüz olacaksınız. Mezun olmak büyük başarıdır. Ancak, sizi daha zorlu bir hayat mücadelesi bekliyor. Eğitime ve mücadeleye hayat mektebinde devam edeceksiniz. Önceki mezun ve mensuplarımız gibi sizin de başarılı olacağınıza, bizim için, aileniz için, ülkemiz için övünç kaynağı olacağınıza inanıyoruz? şeklinde konuştu

İFTİHAR KAYNAĞI OLACAKTIR

Yıldız yaptığı konuşmada, ?Kırıkkale Üniversitesi büyük bir ailedir. Sizler de bu ailenin seçkin bir mensubusunuz. Bizimle ve birbirinizle irtibatınızı kesmeyiniz. Başarılarınız hem bize hem de mevcut öğrencilerimize motivasyon kaynağı olacaktır. Bunun için buradan ayrılmadan mezun bilgi sistemimize mutlaka kaydolun. Bu yolla başarılarınızdan bizi haberdar edin. Sizleri daha sonraki yıllarda üniversitemize davet edip öğrencilerimizle buluşturma planlarımız var. Bunun için lütfen bizimle irtibatınızı kesmeyin. Maddi-manevi fedakarlık, sevgi, şefkat ve dualarınızla hep evlatlarınızın yanında oldunuz. Bundan sonra da onlarla sevgi ve dualarınızla birlikte olacaksınız. Bugün sizler için gerçekten bir sevinç ve iftihar günü. Eminim ki, bugün sizin heyecanınız, bizden ve sevgili öğrencilerimizden daha fazladır. Hiç bir zaman yalnız bırakmadığınız evlatlarınzla birlikte bugün bizi de mutlu ettiniz. Çocuklarınızın başarısından dolayı sizleri de tebrik ediyorum. Bu gençler inşaallah sizin ve bizim için yarınlarda ?yüz akı? ve iftihar kaynağı olacaktır? dedi.

VALİ İLK TÖRENE KATILDI

Kırıkkale valiliğine başlamasının ardından ilk programına da katılan İlker Haktankaçmaz , ?Sizlerle birlikte bu güzel ortamı paylaşmaktan son derece mutluyum. Öncelikle ben ailelere bir şeyler söylemek istiyorum. Ekmeğinizden aşınızdan kısarak buradaki kardeşlerimizin geleceğini hazırlamak için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadınız. Öğrenci kardeşlerimizle sizler ne kadar guru duysanız azdır. Memleketimize hizmet edecek pırıl pırıl gençler yetiştirdiniz. Hepinize bu gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum.Genç kardeşlerim sizlere Kırıkkale Valisi olarak değil, yirmi yıl önce ayı aşamalardan geçen bir abiniz bir arkadaşınız olarak bir kaç nasihatte bulunmak istiyorum. Hepinizin gözlerinde bir mutluluk, yüzlerinizde mezun olmanın getirdiği tatlı rahatlama var.? İfadelerini kulandı.

BAHTINIZ VE YOLUNUZ ACIK OLSUN

Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, ?Elbette bu sizin hakkınız. Birçok şeyden fedakârlık gösterdiniz. Gece yarılarına kadar lambanın ışığı altında ders çalıştınız. Ama bu esasında yeni bir başlangıç esasında. Üniversiteyi bitirdiniz ama daha meşakkatli bir dönem başlıyor. Ben size bakınca yirmi yıl önceki halimi görüyorum. Sizler de bana bakınca geleceğinizi görün. Türkiye de emek veren, gayret sarf eden bunun karşılığını görür. Hiç bir zaman akademik çalışmadan kaçmadım. Hakikaten herkesin hayatında küçük yâda büyük başarılar vardır. Benim kendimle guru duyduğum en büyük başarım okuduğum üniversitenin bölümünü birincilikle bitirmem. Bunu her yerde gururla söylüyorum. Çünkü zor bir iş. Buradaki bütün arkadaşları tebrik ediyorum ama bölümlerini birincilikle bitiren arkadaşlarımı ayrıca kutluyorum. Değerli kardeşlerim, mutlaka üniversitede her türlü bilgiyi ve donanımı elde ettiniz. Ama yabancı dil konusunu mutlaka halledin. Zannetmeyin ki üniversite bitti çalışma bitti demenin. Bundan sonrada iş sınavlarına girerken çalışacaksınız. Ülkemiz sizden hizmet bekliyor.  Yetmiş dokuz milyon ferdin bizim buralarda olmamızın inanın katkısı var. Zaman artık bu millete bu ülkeye borcumuzu ödeme vaktidir. Bahtınız ve yolunuz acık olsun? dedi.

HER ZAMAN YANLARINDA OLDUK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise törende yaptığı konuşmada, ?Kırıkkale´den 12 bin öğrencimizi uğurluyoruz. Bizler her zaman yanlarında olduk bundan sonraki çalışmalarında her zaman başarılar diliyorum.  Hangi iş yaparlarsa yapsınlar mezun olan öğrencilerimiz bizim fahri hemşerilerimizdir. Mezun olduktan sonrada her zaman Kırıkkale´ye bekliyoruz.  Öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum? diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve takdirnameleri Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Saygılı tarafından verildi. 12 bin 105 öğrencinin kep attığı ve diploma aldığı törene katılan veliler de çocuklarının mezuniyet sevincini paylaştı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false